Suksessterte er et synonym med besøk hos bestemor for meg. Enten det var bursdag, julekveld eller bare en hurtig visit stod alltid kaken klar og ventet på oss. Ikke at det gjorde noe akkurat, den er kjempegod og hører hjemme i alle store selskapeligheter. Desuten er den glutenfri og kan trygt spises av dem som ikke tåler det!

Mandelbunn
(24 cm)
- 7 eggehviter
- 100 g sukker
- 300 g malte mandler
- 200 g melis
Sørg for at bollen er helt ren før du har eggehvitene og begynner å mikse på lav hastighet til det skummer

Tilsett sukker og litt og øk hastigheten

Miks til marengsen står av seg selv

Bland malte mandler og melis og sikt det i marengsen

Vend forsiktig med en slikkepott

Fordel røren i en smurt kakeform 26 cm i diameter og strø over hakkede mandler. Stek på 175 grader i 25-30 min

Suksesskrem
- 7 eggeplommer
- 1,5 dl kremfløte
- 200 g sukker
- 150 g meierismør
Ha eggeplommer og sukker i en liten kjele og rør lett sammen, rør deretter inn fløten. Varm opp på middels varme mens du rører hele tiden







Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar