søndag 15. juli 2012

Kanelsnurrer

Det finnes mange variasjoner av søt gjærbakst, men bare en deig spørr du meg! Det er denne jeg bruker hver gang jeg baker søt bakst, så varierer jeg heller fyll, smakstilsetninger eller fasong. Denne gangen er det deilige kanelsnurrer som står for tur, og det er vel noe de fleste liker?

Kanelsnurrer
(24 stk)

  • 900 g mel
  • 150 g melis
  • 2 ts kardemomme
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1/2 ts salt
  • 1 pk gjær
  • 5 dl lunken melk
  • 1 egg
  • 150 g mykt smør

Ha alle tørre ingredienser i en stor bolle med eltekrok
Bland det godt sammen
Tilsett melken og egg mens maskinen går
Når deigen har samlet seg tilsetter du smøret litt og litt. Viktig at det er helt mykt så det ikke blir klumper i deigen
Kjør til deigen slipper veggene
Sett deigen til heving i ca 1 time under et håndkle, plast eller lokk
Etter 1 time er deigen over dobbelt så stor
 

Fyll

  • 50-75 g smør
  • 50 g sukker
  • 2-3 ts kanel
Kjevle den ferdighevede deigen til et rektangel, ca 1 cm tykt og smør et tynt lag smør over leiven
Strø over kanel og sukker
Rull forsiktig sammen og skjær i 2 cm tykke skiver
 Plasser bollene på en bakepapirkledd bakeplate og la dem etterheve i ca 30 min. Pensle dem gjerne med sammenvispet egg og strø over perlesukker før du steker dem
 Stek dem på 225 grader i 15-20 min til de er gylne
Hvem kan motstå lukten av nystekte kanelsnurrer? 
Snurrene kan fryses og tines en time på benken før du varmer dem på 175 grader varmluft i ovnen et par minutter så er de som nybakt igjen

2 kommentarer:

  1. Skal man ha melis i deigen man lager?

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg bruker melis i stedet for sukker så blir de enda mykere :)

      Slett