søndag 15. juli 2012

Pesto

Pesto er godt til mye; fisk, kylling, pasta, pizza og salater. Pesto er også mye brukt i sandwicher og er en smak mange liker. Det er også en god kilde til de sunne fettsyrene man finner i pinjekjerner og oliven olje. I de tradisjonelle oppskriftene på pesto finner man parmesan, vi hadde ikke det i hus, men du står selvfølgelig fritt til å tilsette det i din pesto!
 

Pesto
(Et lite glass)

  • 1 Basilikumplante
  • 1 pose Pinjekjerner (30 gram)
  • 1-2 fedd hvitløk
  • 1 dl olivenolje
  • Salt og pepper
  • (50 g parmesanost)

Rist pinjekjernene i en liten kjele et par minutter på middels varme, pass på at de ikke svir seg
 Ha alle ingrediensene med unntak av oljen i en foodprosessor, stavmikser eller morter
 Miks det godt sammen
 Tilsett oljen i en tynn stråle mens maskinen fortsatt går til du får ønsket tykkelse på pestoen
 Ha over i et lite glass eller skål og pynt med et par basilikumblader og gjerne en pinjekjerne eller to
 
 Pestoen er holdbar ca en uke dersom den oppbevares i kjøleskap


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar