torsdag 12. juli 2012

Kylling- og pastasalat

Salater finnes i mange former, vanligst er vel den tradisjonelle tilbehørs-salaten bestående av isbergsalat, agurt, tomat osv. I denne salaten finner du ingen av disse ingrediensene, og dressingen som vanligvis serveres på siden er rørt inn på forhånd. Spennende smaker satt sammen til en frisk og god salat som er både annerledes enn hva folk flest er vant til og akkurat passe mettende.

Kylling- og pastasalat
(4 porsjoner)

  • 125 g pasta
  • 2 ts nøytral olje
  • 1 ts karri
  • 3 vårløk
  • 1 mango
  • Saften av 1/2 sitron
  • 1 dl Youghurt naturell
  • 1 dl majones
  • 350 g kylling
  • 1-2 ss koriander
  • 150 g druer

Kok pasta etter anvisning på pakken. Stek kyllingen dersom du ikke bruker ferdigstekt og del den opp i passende biter. 

Hakk vårløk i mindre biter og stek sammen med karri og olje. Avkjøl noe.
I en bolle blander du majones, yoghurt, sitronsaft og koriander. Tilsett de avkjølte vårløkbitene og rør omTilsett kylling og pastaDel mangoen i to og skjær et rutemønster  slik at du enkelt kan kutte ut fine firkanter dersom du "vrenger" denDel druene i to og tilsett både dem og mangoen i salaten
Bland alt godt, men forsiktig sammen til alt er dekket av et tynt lag dressing. Serveres med godt brød som luch eller en enkel middag.
Salaten er best etter ett par timer i kjøleskap, men holder seg noen dager dersom den oppbevares kjølig. 

Oppskriften er hentet fra "Kokebok for jenter"

1 kommentar: