lørdag 14. juli 2012

Mini banan ostekaker

Mange som ikke er så glad i kaker liker ostekaker- Det minner vel egnentlig mer om en dessert enn en kake, Dette er en litt annen, uvanelig variant av nettopp ostekake. Ikke bare på grunn av smak, men og fordi den er fordel i muffinsformer fremfor en stor form. 

Mini banan ostekaker
(24 stk)

  • 150 g smør
  • 200 ghavrekjeks
  • 200 g bananer
  • 0,7 dl appelsinjuice
  • 6 plater gelantin
  • 300 g kremost
  • 110 g sukker
  • 3 eggeplommer
  • 2,5 dl kremfløte
  • Ev. noen bananskiver til pynt
 Ha smør i micro til ca halvparten er smeltet, ca 15-20 sek på høyeste hastighet
Knus kjeksene til smuler i en foodprosessor
Kjør inn smøret til en jevn masse

 Press massen ned i muffinsformer (fordel å plassere dem i et brett først). Sett kjølig.
 Mos banene og press appelsinen til juice. Kok opp og la småputre i en liten kjele
Ha geltantiplatene i bløtt noen minutter
 I mellomtiden mikser du ost, eggeplommer og sukker til en lys masse
 Pisk krem ved siden av
Vend ostekremen sammen med den piskede kremen
 Klem ut vannet av gelantinen og ha de i samme gryte som banene. Rør godt så alt løsese opp.
 Rør inn noen ss ostekrem for å jevne temperaturene
 Før du heller all banan-blandingen i ostemassen

Hell massen over bunenen i ønsket menge. Sett kjølig i minst 1 1/1 time
 Pynt gjerne med noen friske bananskiver på toppen
  En frisk og god, litt annerledes ostekake enn mange er vant til. Verdt et forsøk
Ostekakene holder seg godt i noen dager i kjøleskap og kan også fryser

Oppskriften er hentet fra "The Hummingbird Bakery kakeboken"

5 kommentarer:

  1. Hvor mange gelatin plater skal det være?:)

    SvarSlett
    Svar
    1. Oi, takk for at du gjorde meg oppmerksom på det!
      Det skal være seks stykker :-)

      Slett
  2. Okei, må prøve å lage disse:)

    SvarSlett
  3. Hvor får jeg tak i gelantiner ?

    SvarSlett
    Svar
    1. Det selges i de aller fleste dagligvarebutikker, se etter en gul pakke der hvor bakevarene stpr :-)

      Slett