Har du noen
tørre pitabrød-rester, eller bare rett og slett lyst til å lage din
egne chips uten å måtte frityrsteke dem, er dette noe for deg. Disse falt
godt i smak hos flere, blant annet pappa som er chips-ekspert på høyt
plan (her snakker vi mange års fotballkamp-erfaring). De enkle og lage og ikke fult så usunne som chipsene
du finner på butikken.
Pitachips
Pitachips
(1 mellomstor bolle)
- 8 pitabrød
- 2 knuste eller hakkede hvitløksfedd
- En håndfull koriander (både stilker og blader)
- 1-2 dl olivenolje
Ha oljen i en liten kjele og varm den opp til ca kokepunktet sammen med hvitløk og stilkene på korianderen.Ta kjelen av platen og la oljen trekke til seg smak en stund før du fjerner stilkene ved hjelp av en sikt
Skjær pitabrød i to midt på (slik at du får to rundinger) og skjær dem i "pizzastykker" på størrelse med tortillachips
Ha pitabrødene på en stekeplate med aluminiumsfolie på og helle oljen over. Bland det godt slik at det blir jevnt fordelt
Ha pitabrødene på en stekeplate med aluminiumsfolie på og helle oljen over. Bland det godt slik at det blir jevnt fordelt
Stek på 180 grader i ca 15 min eller til
de begynner å bli gylne. Hakk koriander bladene i små biter og ha over
før du steker i noen minutter til
Legg chipsene på et tørkepapir slik at overflødig olje blir trekt ut og chipsene ikke blir fettete, men sprø og deilige. Gode som snacks sammen med en god dip eller som krutonger til suppe
Pitachipsene holder seg godt i en luftett boks (ikke av plast)
Legg chipsene på et tørkepapir slik at overflødig olje blir trekt ut og chipsene ikke blir fettete, men sprø og deilige. Gode som snacks sammen med en god dip eller som krutonger til suppe
Pitachipsene holder seg godt i en luftett boks (ikke av plast)
Oppskriften er hentet fra Mat på bordet
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar