søndag 22. juli 2012

Red Velvet USA kake


 Min bestevenninne reiser som utvekslingstudent til USA om bare noen dager, og jeg lovte henne en USA kake til avskjedsfesten som var på lørdag. Siden hun elsker Red Velvet, som i tillegg til å være fra Amerika er en av de mest sentrale fargene i flagget deres ble det nettopp denne kaken. Om du pynter som et flagg eller som noe annet er opp til deg, jeg synes likevel du skal prøve å lage kaken for den smaker godt uansett hvordan den ser ut!

Red Velvet kake
(liten langpanne)

  • 300 g mel
  • 20 g kakao
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 beger rømme
  • 0,5 boks rød pastafarge*
  • 150 g sukker
  • 150 g melis (kan byttes med sukker)
  • 110g smør
  • 2 store egg

Bland mel, kakao, vaniljesukker bakepulver og natron i en bolle
 Rør konditorfargen ut i rømme i en annen
Pisk sukker, melis og smør lyst og luftig i en mikserbolle
 Tilsett ett egg, miks det godt inn og gjør tilsvarende med neste
Sikt i melet vekselsvis med rømmen,
Miks alt godt sammen til du får en rød og fløyesmyk røre
Fordel i en liten langpanne eller en stor rund form og stek på 180 grader i 25-30 min

Kremost frosting

  • 110 g smør
  • 300 g melis
  • 1 ts vaniljesukker
    400 g kremost naturell


Miks melis, vaniljesukker og smør lyst og luftig og tilsett kremosten
Miks den godt inn til en luftig frosting, men ikke for lenge for da kan osten skille seg
 Del kakebunnen i to like store deler og smør et tynt lag glasur på den ene før du legger den andre over
 Dekk hele kaken med et tynt lag glasur, men pass på at ikke kaken er synlig gjennom på sidene
Sprøyt blomster rundt hele kaken med en 1M tip fra wilton, eller en annen stjerneformet tip, både langs kanten nede og i en ramme på toppen

Plasser blåbær i det venstre hjørnet og jordbærene i striper utifra det
 Sprøyt små blomster som stjerner i flagget og litt større som stripene mellom jordbærene, med stjernetipper i ulike størrelser
Kaken er utrolig dekorativ og den røde innsiden imponerer de fleste, og så smaker den jo godt også, det er det viktigste!
 Kaken kan oppbevares et par dager i kjøleskapet, men bærene børt ikke på før dagen den skal serveres. Bunnen kan fryses uten glasur

Oppskriftet er hentet fra Mat på bordet



2 kommentarer:

  1. Hei!
    Denne så spennende ut! Hvor stor en langpanna du bruker i cm?

    SvarSlett
    Svar
    1. Tror den er 20x30 cm :-) (muligens 25x35, hvis det er det vanligste)

      Slett