Disse var noen var de første cupcakesene jeg prøvde å lage for ca 1 1/2 år siden. Det føles som utrolig lenge og utrolig kort tid siden. Oppskriften er fra Hummingbird Bakeyys første bok, en av de eneste kakebøkene jeg virkelig har brukt mye. Dette er en av deres mange gode oppskrifter som jeg anbefaler til alle sjokolade- og nugattielskere der ute.
Sjokoladecupcakes med Nugattifrosting
(12 stk)
- 100 g mel
- 15 g kakao
- 140 g sukker
- 1 1/2 ts bakepulver
- 40 g mykt smør
- 1,2 dl melk
- 1 egg
- 120 g nugatti/nutella (til å fylle med)
Ha mel, sukker, kakako, salt, bakepulver, vaniljesukker og smør i en mikserboller
Miks det godt sammen til en sandaktig konsistens
Ha til slutt i egget og bland det fort inn. Sørg for å få med eventuelle rester langs kantene.
Fordel røren i muffinsformer ca 3/4 fulle
Nugattifrosting
- 200 g melis
- 80 g smør
- 0,25 dl varm melk
- 100 g nugatti
Miks melis og smør godt sammen til det er lyst og luftig og tilsett melken i en tynn stråle mot slutten av miksingen.
Ha i nugatti eller annet sjokoladepålegg du liker
Ha frostingen i en sprøytepose og dekorer slik som du vil. Jeg har her brukt tip 2D og laget drop flowers
Pynter også med noen hasselnøtter ettersom det er en viktig ingrediens i nugatti, men du kan selvfølgelig droppe det
Eller du kan lage roser og squirl, du bruker da samme tip
Cupcakes og frosting kan fryses hver for seg
Oppskriften er hentet fra "The Hummingbird Bakery Kakeboken"
Så digg ut!
SvarSlettDenne oppskriften kan umulig vere rett! Det må da vere alt for lite mel??? Lagde den nettopp og det vart ei tynn suppe....
SvarSlettJeg ser det er lenge siden denne oppskriften ble lagt ut, men legger igjen en kommentar likevel. Oppskriften var enkel og konsistensen ble bra, men i beskrivelsen skal man tilsette salt og vaniljesukker, uten at dette står i innholdsfortegnelsen. Jeg droppet derfor dette.
SvarSlettDet ble nøyaktig 12 cupcakes og frostingen (himmelsk!) holdt akkurat. Helgekosen er i boks og frostingen skal jeg bruke til mange andre kaker også. Tusen takk!