Å lage cakepops er en utrolig fin måte å utnytte rester på. Man blander sammen litt kakerester, litt frostingrester, former kuler og dypper i sjokolade. Kjempeenkelt, kjempegodt, kjempemektig. Nå skal det sies at jeg sparte bort noen rester med vilje for å lage disse cakepopsene! Målene er alltid omtrentlige, prøv deg frem med det du har til du får ønsket konsistens
Smash cakepops
(Ca 30 stk)
- 7-8 smashcupcakes
- 150 g peanutbutterfrosting
- 200 g melkesjokolade
- 50 g delfiafett
- Lollipop-pinner, ispinner el.
Ha muffinsene i en foodprosessor og kjør til smuler
Tilsett frostingen
... Og kjør noen sekunder til så alt akkurat så vidt blander seg. Deigen skal være myk, men fast nok til at det er mulig og forme kuler
Trill kuler i ønsket størrelse, dypp cakepops-pinnene i litt smeltet sjokolade (les om smelting av sjokolade her) og deretter i kulene. Sett i frysren i 15-30 minutter slik at de setter seg.
Smelt resten av sjokoladen, gjerne sammen med delfiafett og dypp popsene nedi
La renne god av seg før du pynter dem
Fordi kulene nå er kalde vil sjokoladen størkne fort pass derfor på å få på pynten før den stivner helt.
For å få cakepopsene til å stå støtt setter jeg dem i et glass fylt med ris
Pyntet noen med finmalt smash og noen med litt større biter
Smash cakepops er holdbare i minst en uke
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar