Det skal godt gjøres å spise bare en, slagordet til smash. Antakelig gjelder det disse cupcakesene også for i skrivende stund sitter to av mine klassevenninner med sine andre. Det tar jeg som et stort kompliment og som en god grunn til å dele oppskriften min med dere.
Smash cupcakes
(24 stk)
- 150 g smør
- 200 g sukker
- 2 egg
- 1 eggehvite
- 75 g peanøttsmør
- 75 g vaniljekesam
- 200 g mel
- 1,5 ts bakepulver
- 2 dl melk
- 100 g knust smash
Pisk mykt smør og sukker lyst og luftig, tilsett ett egg av gangen og miks godt mellom hver gang. Avllutt med eggehviten. Få med rester langs kantene.
Bland mel, bakepulver og vaniljesukker godt sammen før du tilsetter det i røra sammen med peanøttsmør og kesam.
Sett maskinen på middels styrke og tilsett melken litt etter litt mens den går
Kjør til en glatt deig og vend inn knuste smash (bland dem 1 ss mel først så de ikke synker til bunns)
Fordel røren i ca 24 former og stek på 175 grader i 15-20 min
Peanutbutter frosting
- 150 g smør
- 250 g melis
- 100 g peanøttsmør
- 0,5 dl varm melk
Ha peanøttsmør, mykt smør og melis i en mikserbolle og pisk det sammen, forsiktig frem til det er godt blandet før du setter opp hastigheten. Miks til det har en kremete konsistens
Tilsett varm melk i en tynn stråle mens maskinen går
Miks til en lys krem, sørg for å få med rester fra kantene
Fyll og pynt
- 100 g Nugatti krønsjy
- 50 g knust smash
- 0,5 dl karamellsaus
Lag en liten grop i midten (bruk feks en eplekjerne-fjerner) og fyll med en liten teskje nugatti krønsjy.
Fyll frostingen på en sprøytepose, bruker en rund tip i dag og lager en squirl. Pynter med karamellsaus og knuste smash biter
Her har jeg bruker jeg Wilton tip 6B
Passer kjempegodt å bake til helgen som virkelig begynner å nærme seg nå!
Kan man bruke noe annet enn vaniljeeksam?
SvarSlettVi har ikke det her
Du kan bruke vanlig kesam eller rømme om du har det og tilsette litt vanilesukker :-) Jeg har ikke prøvd dette selv, men tror det ville funket!
SlettOkei, takk for raskt svar:)
SvarSlett