fredag 5. oktober 2012

Hjemmelagde Knekkebrød

Hjemmelagde knekkebrød er mye mer næringsrike enn mange av dem man får på butikken. Fra gryn og grovt mel for man langsomme karbohydrater og fra frøene sunt fett som gir en langvarig metthetsfølelse. De er også lette å ta med seg på farten og passer sammen med nærmest alle typer pålegg. 
 
Knekkebrød er også en koselig gave å overaske en venninne du gjerne vil vise at du bryr deg om!

Knekkebrød
(45 stk)

  • 4 dl havregryn
  • 3 dl grovt mel 
  • 2 dl solsikkekjerner
  • 2 dl linfrø
  • 2 dl sesamfrø
  • 1 ts salt
  • 2 ts honning
  • 7 dl lunkent vann

Ha alt det tørre i en bolle og bland det lett sammen med en slikkepott eller lignende
 Løs honningen opp i lunkent vann
 Hell over vannet og rør det godt sammen
 Fordel deigen utover tre bakeplater kledd med bakepapir. Prøv å få det så tynt og jevnt som mulig
 Stek alle brettene på likt i ovnen på 150 grader i 40 min. Ta brettene ut, skjær knekkebrød med en pizzakutter og sett dem inn i ovnen igjen, men med døren på gløtt i ti minutter. Lukk døren igjen og la stå ytterlige ti minutter
Brekk opp knekkebrødene og ha over på rist for å avkjøles. Server med gulost og paprika, eller noe annet godt pålegg du liker!
Knekkebrødene holder seg godt i en lufttett boks (ikke av plast)

1 kommentar: