Jeg har prøvd flere oppskrifter på hjemmelaget vaniljekrem og kommet frem til at dette er den jeg liker best. Den blir både glatt og smidig samtidig som om den smaker kjempegodt. Aller best blir den om du bruker ekte vanilje i form av vaniljesukkeret fra Tørrlefs eller vaniljestang. Les mer om vanilje her.
Det er lett å kjøpe vaniljekrem på butikken, men det er lett å lage denne også. Her er oppskriften!
Vaniljekrem
(1 stort glass)
- 2,5 dl fløte
- 2,5 dl helmelk
- 2 ts vaniljesukker*
- 100 g melis
- 4 eggeplommer
- 45 g maizena
* Kremn blir best dersom du bruker ekte vaniljesukker fra Tørrlefs eller en vaniljestang som du splitter og har i melken.
Ha fløte og helmelk i en liten kjele over middels varme og varm opp til det koker. Pisk eggeplommene raskt sammen og tilsett melis og vaniljesukker
Miks til en lys og kremete eggedosis
Vend inn maizenna
Ha et par øser av den varme melkeblandingen i eggedosisen, slik at den tempereres
Helle eggedosisen i kjen og visp det godt sammen for hånd
Ha kjelen over platen igjen over lav til middels varme og rør rundt hele tiden til det tykner.
Fortsett å røre til du får en tykk krem, avkjøl, gjerne i kaldt vann i vasken slik at det går fortere
Ha over i et rent glass, eller bruk som den med en gang.
Vaniljekrem passer til masse; bløtkaker, boller og desserter.
Vaniljekremen er holdbar i ca 1 uke
Oppskriften er hentet fra Kjøkkentjeneste
hei jeg har nettop laget denne vaniljekreme jeg synes den er fantastis god! du må forsette å lage oppskrifter du er kjempe flink! :)
SvarSlettSkal lage i dag, hvor lang tid bruker man ca? Og kan jeg putte den rett inn i en kake?
SvarSlett:)
Ville beregnet ca 20 minutter, men den trenger tid til å avkjøles før den kan brukes :-)
SlettLykke til!
Jeg har laget denne, kjempegod oppskrift!
SvarSlettKan jeg bruke denne i en eplekake som skal stekes i ovnen?
SvarSlettJeg har ikke prøvd det selv, men jeg er ganske sikker på at det går helt greit :)
SlettSkal den oppbevares i kjøleskap?
SvarSlettJa, det skal den :)
Slett