søndag 2. desember 2012

Karamell Popcorn

Andre desember, første søndag i advent, som jeg elsker denne tiden. Jeg skal prøve å dele en oppskrift med dere hver dag frem til julaften :-)

En av mine første bakebøker kjøpte jeg for mange år siden på tilbud. "Kokebok for jenter" het den og er blitt flittig brukt  både før og etter jeg virkelig fikk interessen for baking. En oppskrift derimot så jeg alltid på med skepsis i øynene "Karamell popcorn", det kunne da umulig smake godt? Da så oppskriften igjen nå nylig tenkte jeg faktisk stikk motsatt, salt og søtt, NAM!

Dette er en enkel oppskrift på noe veldig godt. Fint å gi i gave, fint å spise selv eller kanskje begge deler?

Karamell Popcorn

  • 1 pk micropopcorn
  • 50 g smør
  • 50 g brunt sukker
  • 3 ss sirup

Ha alle ingrediensene til karmellen i en liten kjele og varm opp til smøret er smeltet og sukkeret er oppløst. Sett i sukker termometer og la stå og småkoke til temperaturen er 132 grader, rør om av og til.
I mellomtiden popper du popcorn
Hell karamellen over popcornen og rør det godt sammen
Helt til alle popcornene har karamell på seg
La popcornene avkjøles, gjerne fordelt utover bakepapir, før du serverer dem elller pakker dem inn. Selv serverte jeg noen til verdens beste lillebror og pakket resten inn i cellofanposer som jeg solgte på julemarkedet. De falt i smak begge steder!
 Karamellpopcornene holder seg fint i en uke dersom de er pakket inn i cellofanposer eller i en annen luftett beholder.

4 kommentarer:

  1. Jeg tenkte det samme da jeg skulle lage karamell popcorn. Men er jo supergodt :) Fin blogg du har!
    http://foodbyvictoria.com/2012/11/30/karamell-popcorn/

    SvarSlett
  2. Ved du om jeg kan bruke mapel sirup?

    SvarSlett
    Svar
    1. Det er jeg veldig usikker på! Tørr ikke å si verken ja eller nei...
      Si ifra hvordan resultatet blir dersom du prøver! :-)

      Slett
  3. Funket utmerket med mapelsirup;-)

    SvarSlett