tirsdag 4. desember 2012

Sjokoladekuler

Av alle julekaker og julegodter er dette min favoritt. Mye på grunn av smaken, men også minnene de bringer med seg. Jeg har så lenge jeg kan husket trillet sjokoladekuler med pappa til jul. Selv om det var han som lagde deigen og formet kulene var det jeg som trillet dem i kokos, og selvfølgelig følte jeg at det var jeg som gjorde den viktigste jobben. Men jeg tror det aller viktigste med disse kulene er at vi gjorde noe fint sammen, noe som har gitt meg mange gode minner. 

Kjært barn har mange navn; sjokoladekuler (i vårt tilfelle), havrekuler, krisekonfekt, kokoskuler osv. Smaken forblir den samme, her er den superenkle oppskriften.

Sjokoladekuler

  • 100 g mykt smør
  • 100 g havregryn (bruk gjerne glutenfrie dersom du/gjester har cøliaki)
  • 75 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ss kakao
  • 1 ss sterk kaffe (kan søyfes)

  • Kokosmasse
    til å trille i

Ha alle ingrediensene bortsett fra kokos i en mikserbolle
La maskinene gå på middels hastighet til alt er godt blandet. Sett kjølig i ca 1 time slik at massen blir lettere å forme.
 Form kuler og trill dem i kokos.
Oppbevar dem kjølig, gjerne i en koselig kakeboks eller et fint glass. Disse er også supre å gi bort i gave!

Holder seg lenge i kjøleskapstemperatur.

4 kommentarer:

  1. Blir nok masse julabakst i vårt hus med inspirasjon fra deg :D God jul!

    SvarSlett
  2. Hos oss kalles disse for negerboller. Det er sikkert ikke lov å kalle dem det lenger. Gode er de i alle fall :)

    SvarSlett
  3. Disse er så utrolig gode! Kan de fryses?

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg har ikke prøvd, for disse forsvinner fort hos oss! Men jeg regner med at det går helt fint å fryse de :-) Hvis ikke holder de seg lenge i kjøleskap også :-)

      Slett