tirsdag 15. januar 2013

Tacosalat

Jeg har vært litt travel den siste tiden. Travel med å la noe av julekake-reste-lageret gå ned før jeg baker for mye nytt. I mellomtiden har jeg laget mange gode, og noen ikke så gode, luncher og nistepakker til meg selv. En favoritt har blitt Tacosalaten som er like god hjemme som på skolen og derfor blir nytt både hjemme og på skolen.

Jeg vet mange har sin egen mening om hva som bør være med i Taco, under finner dere min favoritt. Utifra den kan du velge og vrake i det du liker best.

Tacosalat 

  • Kjøttdeig (jeg brukte kylling)
  • Krydder (jeg brukte cummin, chilli, hvitløk, paprika og grillkrydder
  • Rødløk, finhakket
  • Salsa
  • Sjampinjong i skiver (kan sløyfes)
  • Grønnsaker (jeg brukte salat, agurk, paprika og tomat)
  • Rømme eller kesam, ost og salsa til topping
Fres løk og sjampinjong til det blir gyllent. Tilsett kjøttdeig og stek det sammen med krydder til det er gjennomstekt. Ha i salsa og la stå i et par minutter å putre. Kutt opp grønnsaker og ha over på en tallerken eller boks, topp med kjøttdeigen, rømme/kesam, salsa og ost.
Når jeg lager tacosalat til niste lar jeg kjøttdeigen kjøles ned en stund før jeg har det over salaten, slik at den holder seg frisk. Jeg blander kesam med salsa og har med i en liten boks som jeg har med ved siden av.

På denne måten holder maten seg god frem til lunch neste dag!


1 kommentar: