fredag 22. februar 2013

Créme Brulée Boller

Idéen til disse bollene fikk jeg da jeg ryddet i skapet og fant en ferdigpakke med Créme Brulée som vi aldri får brukt. Siden jeg aldri fikk laget boller på fastelavens søndag var det tid for å lage det. Bollene ser ut som skolebrød, men med en deilig smak av karamell, ikke for sterk, ikke for svak.

Kommentaren jeg fikk fra venninnen min, Sigrid, da hun smakte disse var "Har noen, noen gang, sagt at du er flink til å bake?" Og det har noen heldigvis, jeg blir like glad hver gang!

Créme Brulée Boller
(10 store eller 15 små)


  • 500 g mel
  • 1 pose Creme Brulée pulver
  • 50 g sukker
  • 1/2 pakke gjær
  • 1 klype salt
  • 250 ml melk
  • 1 egg
  • 1 ss karamelsirup
  • 75 g mykt smør
  • 1/2 porsjon eller 1/2 pakke vaniljekrem
  • Sukkret i Créme Brulée esken
  • Egg til pensling


I denne oppskriften bruker jeg karamellsirup som jeg kjøpte på en kaffe-butikk i Berlin. Jeg regner med man kan finne noe lignende her, hvis ikke kan man bruke Freia Karamellsaus. Jeg bruker også Créme Brulée esken til Freia som inneholder pulver som jeg har i selve deigen og sukker til å ha på toppen.
Ha alle de tørre ingrediensene i en stor bolle og bland dem godt sammen
 Tilsett melk, egg og karamellsirup/saus. Elt det hele godt sammen i 5-10 min, helst med maskin
 Ha til slutt i smøret som med fordel kan være litt mindre smeltet enn det mitt var
Elt til deigen er jevn og smidig og sett til heving under lokk, plast eller håndkle
Etter to timer så min slik ut, men deigen trenger ikke heve så lenge, 45 minutter holde
 Trill boller av deigen, jeg fikk 10. La dem etterheve i 15-30 min
 Lag en fordypning i hver av dem og fyll med vaniljekrem. Jeg synes det er lettest å gjøre med en sprøytepose, men det er selvfølgelig ikke nødvendig. Pensle dem og strø over sukkeret som følger med Créme Brulée esken.
 Stek på 220 grader i 15 min eller til de er fine og gylne. Nyt den deilige lukten som brer seg ut i hele huset.
La avkjøle bittelitt og spis! (Hvis du vil kan du dryppe litt ekstra karamell på toppen eller spare litt av sukkeret, strø det over og smelte det med en gassbrenner)
 Bollene er best samme dag som de lages, men kan fryses. Tin dem og varm dem i noen minutter på 175 grader varmluft for å få den nystekte følelsen tilbake.

1 kommentar:

  1. De ser kjempe gode ut :-) Deilig å bli kvitt litt som ligger i skuffer og skap også :-)

    SvarSlett