Jeg har tidligere skrevet om Cookiedough Cupcakes, men i dag er det altså Brownies som står for tur. Cookiedough og Brownies, det høres ikke helt feil ut, gjør det vel? Det synes ikke jeg heller da jeg så oppskriften i en av favorittbøkene mine "Just Sweet". Jeg klarte ikke følge oppskriften helt, det klarer jeg aldri, så jeg tenkte jeg kunne dele min versjon med dere.![](http://3.bp.blogspot.com/-nPSD61QnYqE/USowP-ItLkI/AAAAAAAAF4E/-3jLcC-OuB8/s640/240213_21.jpg)
![](http://3.bp.blogspot.com/-nPSD61QnYqE/USowP-ItLkI/AAAAAAAAF4E/-3jLcC-OuB8/s640/240213_21.jpg)
Cookiedoug Brownie
(Liten langpanne)
- 200 g sjokolade
- 90 g smør
- 170 g brunt sukker
- 3 egg
- 75 g mel
- 2 ts vaniljesukker
Smelt smør og sjokolade over vannbad eller i micro. Rør inn det brune sukkeret.![](http://1.bp.blogspot.com/-3XDy5iYPmiY/USouN7oov9I/AAAAAAAAF2s/KPtt3R6R_9k/s640/240213_1.jpg)
Visp inn eggene, men ikke rør for lenge![](http://1.bp.blogspot.com/-3XDy5iYPmiY/USouN7oov9I/AAAAAAAAF2s/KPtt3R6R_9k/s640/240213_1.jpg)
![](http://1.bp.blogspot.com/-gNTGahZkPoY/USouNo7FluI/AAAAAAAAF2o/t0XxvRmI06Q/s640/240213_2.jpg)
Sikt i mel og vaniljesukker og vend det inn med en slikkepott
![](http://3.bp.blogspot.com/-v1VwJpy9bQM/USouOcd58nI/AAAAAAAAF20/y_-ry3IgEKc/s640/240213_3.jpg)
![](http://4.bp.blogspot.com/-tG4tqMa5rXU/USouOxflm5I/AAAAAAAAF3E/zt0f6FCwQUE/s640/240213_5.jpg)
Cookiedough
- 80 g smør
- 50 g peanøttsmør
- 75 g brunt sukker
- 75 g sukker
- 1 egg
- 2 ss lunken melk
- 150 g mel
- 100 g hakket sjokolade
![](http://3.bp.blogspot.com/-jS5TTbmk1xs/USowlSwXruI/AAAAAAAAF4k/PZ3ymR-oSp4/s640/240213_6.jpg)
Miks smør, peanøttsmør, brunt og hvitt sukker til det er lyst og luftig. Tilsett egget og miks det godt inn på høy hastighet.
![](http://3.bp.blogspot.com/-D9AqepnLZuU/USowPzz1sdI/AAAAAAAAF4A/f5HteM0QFaQ/s640/240213_7.jpg)
Miks også inn melken (viktig at den er lunken) før du sikter i melet og vender det inn med en slikkepott. Pass på å ikke røre for mye.
![](http://1.bp.blogspot.com/-cO-ugS-Fyhw/USowREzDLRI/AAAAAAAAF4c/3HPo00kfME8/s640/240213_9.jpg)
![](http://4.bp.blogspot.com/-MxEru1hmvog/USowMf1lE6I/AAAAAAAAF3U/IuqrMzHBvIE/s640/240213_10.jpg)
Smør blandingen utover kaken når den har kjølt seg ned og la stå kjølig (gjerne i fryseren) i 30-60 minutter.
![](http://1.bp.blogspot.com/-0WX-59NtL_I/USowOZOjuaI/AAAAAAAAF3o/kUPLViP41RQ/s640/240213_12.jpg)
Skjær kaken opp i passende stykker og server!
![](http://3.bp.blogspot.com/-mjr3f-dgLNI/USowOJhlj1I/AAAAAAAAF3s/OGciGFpO_nA/s640/240213_17.jpg)
Mmm...
![](http://3.bp.blogspot.com/-nPSD61QnYqE/USowP-ItLkI/AAAAAAAAF4E/-3jLcC-OuB8/s640/240213_21.jpg)
Oppskriften er hentet fra Manuela Kjeilens bok "Just Sweet", men med en del egne justeringer.
Du lager så mye godt:-) Denne brownien ser fantastisk god ut. Og flotte bilder som alltid :-)
SvarSlettTusen takk skal du ha! :-)
SlettSå gjennom bloggen din også, utrolig mange fine oppskrifter!
Du tar nydelige Bilder:) hvilken linse og kamera bruker du?
SvarSlettTusen takk for det!
SlettJeg bruker Nikon D5100 + 50 mm F 1.8 :-)
Hei...denne kaka så sååå god ut, men jeg kan ikke bake med peanøtter-går det an å erstatte det med noe annet? Kanskje mer smør og sjokolade?
SvarSlettTakk for det! :-)
SlettDu kan ta litt mer smør. Ta feks 100 g smør totalt og dropp penøttsmør. Ha gjerne i mer sjokolade hvis du vil det! :-)
Hei, hva er målene for den lille langpannen?
SvarSlett20x30 cm :-)
Slett