lørdag 9. mars 2013

Bjørnebær Is

De fleste har vel smakt is med varme bjørnebær? Hvis ikke er det virkelig verdt et forsøk. Noe annet som også bør prøves er å putte bjørnebær i isen som du lager selv. Under finner du en enkel og god oppskrift på hjemmelaget is med masse deilig smak av bjørnebær. Du kan selvfølgelig også bruke akkurat de bærene du vil.

Bjørnebær is

  • 500 g bjørnebær (eller andre bær)
  • 1 boks usøtet vikingmelk
  • 3 dl kremfløte
  • 5 eggeplommer
  • 200 g melis
  • Ca 200 g bjørnebærsyltetøy, kan sløyfes

Bjørnebær Syltetøy

  • 150 g bjørnebær
  • 50 g sukker
  • 1 ts maizenna stivelse
  • 2 ss vann

Mos bjørnebærene med en stavmikser og ha dem gjennom en sil for å fjerne frøene. I en kjele har du bjørnebærmosen og sukkeret, kok opp.
Rør maizennaen sammen med vannet og ha det i kjelen sammen med bjørnebærene. Rør godt sammen og la koke noen minutter til det tykner.
Ha over på et rent syltetøyglass og avkjøl
Mos bjørnbærene og ha dem gjennom en sil for å fjerne frøene. Kok opp bjørnebærene i en kjele og tilsett fløte og viking melk. Varm opp til kokepunktet, men ikke la blandingen koke.
Miks eggeplommene og melisen til eggedosis i en annen bolle
Når blandingen når kokepunktet heller du den i eggedosisen i en tynn stråle mens maskinen går.
Sørg for at alt er godt blandet sammen og avkjøl deretter i kjøleskap i minimum noen timer, gjerne til neste dag.
Kjør blandingen i ismaskin (følg instruksjonene som følger med din maskin) eller frys ned og rør rundt hvert 30 min til den er hard.
Når isen er relativt hard har du bjørnebær-syltetøyet over og drar gjennom det med enn tannpirker for å fordele det utover.
Bjørnebær-syltetøyet kan du også spare å ha over isen når du skal spise den.
Jeg hadde også noe av isen i disse kule formene fra Partydesign. Da trenger du verken skje eller asjett, du bare dytter isen oppover etterhvert som du spiser.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar