I know, sitron igjen... Jeg elsker sitron.
Disse har jeg hatt lyst til å lage lenge og endelig fikk jeg gjort det. Jeg har en lang liste over ting jeg har lyst til å prøve så fort jeg får en anledning. Anledningen denne gang var egentlig, vel det var ingen anledning, men noen ganger trenger man ikke heller ikke det. Noen ganger lager man ting bare fordi det er godt og disse er definitivt gode! De består av sitronmuffins toppet med Lemon Curd og Marengs-frosting, mmm... Saftige, friske, myke og søte, med masse smak av sitron.
Sitron Marengs Cupcakes
(15 middels store cupcakes)
- 125 ml sitronsaft
- 1 sitron, skall
- 60 g smør
- 150 g mel
- 200 g sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 2 ts natron
- 1 egg
- 60 ml kulturmelk
Ha sitronsaft, skall og smør i en liten kjele. Varm opp helt til smøret er smeltet.
Bland mel, sukker, vaniljesukker og natron godt sammen i en bolle. Hell smør-blandingen over og rør godt sammen med en ballongvisp.
Rør til slutt i egget og kulturmelken til du har en jevn røre
Fordel røren i cupcakesformer. Jeg brukte disse hvite formene fra Partydesign. De holder både form og farge under steking og passer perfekt til disse Sitron Cupcakesene.
Stek på 170 grader i ca 15 min eller til du kan stikke en tannpirker i og den kommer ren opp igjen
Lemon Curd
- 1 dl sitronsaft
- 2 ts sitronskall
- 70 g sukker
- 4 eggeplommer
- 60 g smør
Ha alle ingrediensene i en bolle. Plasser bollen over kokende vann og la blandingen stå til den tykner. Rør godt jevnlig og sørg for at ikke det blir eggerøre.
Blandingen vil fortsatt være ganske flytende når den er ferdig, men vil stivne når den kjøles ned.
Ha Lemon Curd i et rent syltetøyglass og avkjøl.
Jeg har klart å miste bildene til frostingen, men her er oppskriften
Angel Feather Icing - Marengs Frosting
- 2 eggehviter
- 150 g sukker
- 3 ss glukose (eventuelt lys sirup)
- Litt sitronsaft
Ha alle ingrediensene i en bolle. Plasser bollen i en kjele med kokende vann og miks sammen, først på lav hastighet deretter høyere. Det tar litt tid før sukkeret løses opp men blandingen vil skumme til og etterhvert stivne. Miks i ca 3 minutter, ta bollen ut av kjelen og miks i 1 minutt til.
Fordel en ss Lemon Curd på hver cupcake og topp med frosting. Jeg brukte tip 1M til å lage Squirl.
Du kan også bruke en rund tip, eller andre tipper du har. Eventuelt kan du påføre frostingen med en kniv, det kan blir like fint det!
Disse er veldig saftige og fulle av smak!
Oppskriftene (med noen justeringer) på Lemon Curd og Angel Feather Icing er fra Manuelas bok Just Sweet.
Dette så helt fantastisk godt ut:-) Jeg liker også den litt syrlige smaken av sitron sammen med det søte. Ha en fin kveld og kos deg med sitronmuffinsene:-)
SvarSlettmmmmmm. elsker marengs. delicious
SlettNår det står sitronsaft, er det kjøpt i butikken eller er det selvpresset sitron?
SlettJeg bruker ferpresset, men bruk gjerne butikkkjøpt:-)
SlettHei. Har prøvd denne opskriften to ganger nå og opplever at sitronsaften "koker" røra i kontakt med natronen. dette er en naturlig reaksjon mellom syre og natron, som man ofte benytter seg av i baking ved å bruke natron og feks surmelk. men her opplever jeg at det har motsatt effekt når jeg steker cupcakesene. de hever og ramler ned og blir helt smulete. ( har ikke åpnet døra underveis eller stekt dem for kort)
SvarSlettSkjer noe lignende med dine kaker? Noen tips til hva jeg gjør galt?
Takk for svar og god blogg!! :-)
Hmm, rart... Jeg har ikke opplevd det, så er ikke sikker på hva som kan ha skjedd. Mulig smørblandingen er for varm, at det er en fordel å avkjøle den litt før man heller den over det tørre?
SlettKanskje har jeg skrevet for kort steketid også, jeg pleier alltid kjenne lett på dem med fingeren for å skjekke om den er fast i midten.
Håper dette var til hjelp!
Takk for tilbakemelding :-)
Kan jeg bruke marengsblandingen og droppe sitronsaften og bruke det som topping på brownie cupcake?
SvarSlettEr det noe feil med melmengden i oppskriften? Mer sukker enn mel er det riktig. Mine ble ikke stekt. Prøver andre omgang med mer mel
SvarSlett