God morgen og god søndag!
Jeg fikk en mail hvor jeg ble utfordret til å lage hjemmelaget Kvikk Lunsj og jeg sa ja uten å tenke meg om. Det var ikke en lett utfordring, og jeg vet ikke om jeg klarte å etterligne orginalen så godt som jeg skulle ønske, men resultatet ble bra og smakte godt likevel. Så bra at jeg føler det er verdt å dele med dere.
Om det kan erstatte tidenes tursjokolade vet jeg ikke, men den kan i alle fall taes med på tur! Eller spises inne foran TV-en eller sammen med familie og venner.
![](http://3.bp.blogspot.com/-TYJOlmJX9vY/UWm2qeQMIzI/AAAAAAAAGpU/xqkNWmrIPus/s640/130413_17.jpg)
Kvikk Lunsj
(15 plater)
- 100 g mykt smør
- 125 g melis
- 1 ts vaniljesukker
- 2 romtempererte egg
- 350 g mel
- 1 ts bakepulver
- 400 g sjokolade
Ha mykt smør, melis og vaniljesukker i en bolle og miks til du får en lys og kremete konsistens.![](http://1.bp.blogspot.com/-a9o3sCDt2Rs/UWm2mR1Zs5I/AAAAAAAAGn8/e5M2cnRd-7U/s640/130413.jpg)
![](http://1.bp.blogspot.com/-a9o3sCDt2Rs/UWm2mR1Zs5I/AAAAAAAAGn8/e5M2cnRd-7U/s640/130413.jpg)
Tilsett ett egg av gangen og miks på høy hastighet mellom hvert egg. Bruk en slikkepott til å få med rester fra kantene.
![](http://4.bp.blogspot.com/-kF_XcMOtcGA/UWm2mjRbhkI/AAAAAAAAGoA/vwZbT8EW8jE/s640/130413_1.jpg)
![](http://2.bp.blogspot.com/-M83KtRsOQpE/UWm2qg_qU7I/AAAAAAAAGo0/dsZWgcMKBR4/s640/130413_2.jpg)
Miks det hurtig sammen til en deig
![](http://3.bp.blogspot.com/-sQPUJL_3VMI/UWm2rBe98fI/AAAAAAAAGpE/YbN0rSmAAsI/s640/130413_3.jpg)
Form deigen til et rektangel og stek i ca 1-2 min på høy varme i et vaffeljern.
![](http://3.bp.blogspot.com/-mLqnn6dVcAU/UWm2upTgZ8I/AAAAAAAAGpY/oI0HiTFUUWA/s640/130413_4.jpg)
Så fort du tar "vaffelen" ut av jernet skjærer du den i staver mens den fortsatt er myk. La stavene avkjøle på rist så de blir sprø
![](http://2.bp.blogspot.com/-qOkFYr30UQY/UWm2wDWHmqI/AAAAAAAAGpk/kG_2GTPFCXQ/s640/130413_6.jpg)
Smelt sjokoladen i micro eller over vannbad og dypp stavene i sjokoladen.
![](http://2.bp.blogspot.com/-fZNuX6AaA_c/UWm2zDf-4YI/AAAAAAAAGpw/OKRBajpnTEQ/s640/130413_8.jpg)
La sjokoladen stivne. Om du vil kan du plassere stavene inntil hverandre slik at de ligner mer på Kvikk Lunsj, men jeg valgte å lage de hver for selv.
![](http://2.bp.blogspot.com/-RTwc1mjf3xE/UWm20JE4vhI/AAAAAAAAGp4/WgcyIvdx5-Y/s640/130413_9.jpg)
Kjeksene smaker også godt uten sjokolade, som dere ser var jeg litt lat når det kom til dypping denne gangen.
![](http://4.bp.blogspot.com/-HDVUQM2hhSo/UWm2m0I9c6I/AAAAAAAAGoE/2oNg1ZANlmU/s640/130413_10.jpg)
... Men en god del ble dekket med deilig sjokolade og selv om de ikke er helt like orginalen er de veldig gode.
![](http://4.bp.blogspot.com/-AYlYEPEBHeM/UWm2pDUDaqI/AAAAAAAAGok/SL8Q58D-QFA/s640/130413_14.jpg)
Ta med på tur eller spis hjemme, uansett om det er påske eller ikke.
![](http://3.bp.blogspot.com/-TYJOlmJX9vY/UWm2qeQMIzI/AAAAAAAAGpU/xqkNWmrIPus/s640/130413_17.jpg)
Oppbevar sjokoladen i en luftett boks og den er holdbar i flere uker.
Så kult at du tar sånne utfordringer! Du er skikkelig flink :)
SvarSlett