Jeg lovet en gang for leenge siden at jeg skulle lage ett innlegg hvor jeg viste hvordan jeg lager rose. I ettertid har jeg sikkert lovet det flere ganger, men ting tar ofte lengre tid enn man hadde tenkt. Nå kommer det i alle fall og jeg håper dere blir inspirert til å lage deres egne roser.
![](http://3.bp.blogspot.com/-TR5gwQhVz9s/UWv0MBGG7xI/AAAAAAAAGrg/dVy9HJyNaW0/s640/120413_5.jpg)
Du trenger
- Roseutstikkere
- Kjevle
- Marsipan/Sugar Paste
- Maizenna/Mel/Melis
- Pensel
- Spiselig lim
- Wilton-verktøy eller noe lingnene
- Silikonmatte
Her er et bilde av tingene jeg brukte. Du tenger ikke nødvendigvis ha alt utstyret for å lage fine roser, det viktigste er utstikkere og lim. Man kan få tak i mye utstyr på Jernia, Panduro, Hobbyhimmelen, Cacas osv.
![](http://4.bp.blogspot.com/-mK8OOPEAiWs/UWvy5JN1w2I/AAAAAAAAGqY/xQbLXviOI0g/s640/120413.jpg)
Så til selve rosen. Kjevle marsipan eller sugarpaste tynt i maizenna, mel eller melis og stikk ut to blomster i samme størrelse. (Den mindre formen gir mindre roser)
![](http://4.bp.blogspot.com/-4q3QE7fWN3g/UWvy4itByjI/AAAAAAAAGqU/PJBKQy1Ib7I/s640/120413_1.jpg)
Bruk Wilton-verktøy eller noe annet til å rulle langs kantene på bladene slik at de blir tynnere enn selve blomsten. Dette gir et naturlig utseende.
![](http://3.bp.blogspot.com/-ZzSKjyVPqnc/UWvy5NbmXfI/AAAAAAAAGqc/I2yePzqvO-c/s640/120413_2.jpg)
Lag en knopp og plasser den i midten av blomsten som du har penslet med litt lim.![](http://3.bp.blogspot.com/-s_WsPbKEUi0/UWvy6wk09hI/AAAAAAAAGq0/UQmAon1YA4E/s640/120413_4.jpg)
![](http://3.bp.blogspot.com/-s_WsPbKEUi0/UWvy6wk09hI/AAAAAAAAGq0/UQmAon1YA4E/s640/120413_4.jpg)
Pensle kronbladene med lim også og vend det ene rundt knoppen.
![](http://1.bp.blogspot.com/-t8UbIKeYht4/UWvy616GvQI/AAAAAAAAGqs/GKdcG3KTPKQ/s640/120413_5.jpg)
Legg deretter bladene rundt og rundt til alle er på plass. Plasser oppå den andre blomsten og gjør det samme.
![](http://3.bp.blogspot.com/-DfQuJsl37M8/UWvy7V2UirI/AAAAAAAAGq4/5aX7KqfGFO8/s640/120413_6.jpg)
Bruk gjerne en kniv eller lignende til å "brette" ut kronbladene så rosen virker både større og mer naturlig.
![](http://3.bp.blogspot.com/-HAZZrBT6b18/UWvy7289QEI/AAAAAAAAGrA/sfbeezWzavs/s640/120413_7.jpg)
Det krever kanskje litt prøving og feiling, men til gjengjeld får du kjempefine roser!
![](http://4.bp.blogspot.com/-NyoJ_7Imk0s/UWvy8LeOagI/AAAAAAAAGrI/Phcr3iNGUlE/s640/120413_8.jpg)
Rosene og marsipan/sugarpaste generelt har velidg lang holdbarhet, men vil tørke ut og bli hardere etterhvert som tiden går. Oppbevar dem i en luftett boks slik at de ikke støver.
Så fin how-to :) Fikk lyst til å prøve det ut, men har snart ikke plass til flere nyttige greier, tror jeg.
SvarSlettTakk for super forklaring :) Skal prøve meg på å lage dåpskake til vesla vår i juni, så dette kommer godt med :)
SvarSlettVet du hvor man kan få tak i de formene?
SvarSlettJeg har kjøpt de på Hobbyhimmelen i Kristiansand, men er veldig sikker på at de har de på det fleste nettbutikker som cacas, kakeboksen, kakebua og søtesaker. Det kan også tenkes at de har de på Jernia :-)
Slett