Jeg vet det er altfor sent å komme med oppskrift til 17. Mai på selveste dagen, men sånn blir det når tiden løper i fra deg. Jeg vil likevel dele kaken og ønske alle en kjempefin nasjonaldag!
Vi er utrolig heldige som bor i Norge, og i dag er en fin dag til å tenke over det. Jeg håper også alle tar seg tid til å tenke på de som ikke er like heldige som også bor i dette landet. Desverre finnes det mange bostedsløse, ensomme og vanskeligstilte i et av verdens rikeste land, jeg håper også de får en dag de kan smile av når de tenker tilbake på den.
En annen ting å smile av er denne kaken. En skikkelig nasjonalromantisk kake som helt sikkert faller i smak på en festdag som denne. Antakelig også alle andre dager.
![](http://1.bp.blogspot.com/-_U7k07TyKu4/UZVbyj-B5XI/AAAAAAAAHFU/E6alBBYrFUo/s640/170513_14.jpg)
17. Mai Bløtkake
- 26 cm stort sukkerbrød
- 350 g vaniljekrem
- 450 ml kremfløte *
- 1 stor banan
- 1 kurv jordbær
- 1 boks blåbær
- 100 g jordbærsyltetøy
- Melk eller juice til dynking
Del sukkerbrødet i tre like deler. Det er lurt å avslutte med bunnen på toppen av kaken slik at den blir helt rett, så jeg begynner alltid ved å legge den øverste delen på et fat. Fukt/dynk bunnen med melk eller juice.
![](http://4.bp.blogspot.com/-6CCdUfz1cPs/UZVbvI9OmnI/AAAAAAAAHEs/McVaVi0GRsE/s640/170513.jpg)
Pisk kremfløten stiv (pass på å ikke piske for lenge) og bland ca 100 g av den inn i vaniljekremen. Bre halvparten over den første bunnen.
![](http://4.bp.blogspot.com/-hj2maCXZgcg/UZVbvrLMA6I/AAAAAAAAHEw/FnlGnSAW1Qk/s640/170513_1.jpg)
Skjær en banan i skiver og fordel utover
![](http://1.bp.blogspot.com/-6SL-82HlwaI/UZVbz_mdV9I/AAAAAAAAHFo/G_dHEd9-HqU/s640/170513_3.jpg)
Gjenta med bunn nummer to; fukt/dynk, ha over resten av vaniljekremen og deretter blåbær og jordbær delt i biter. Ha også gjerne over litt jordbær syltetøy.![](http://3.bp.blogspot.com/-h2rt7fIoNMA/UZVb1E8_77I/AAAAAAAAHGE/DnEWHy8ssN0/s640/170513_5.jpg)
![](http://3.bp.blogspot.com/-h2rt7fIoNMA/UZVb1E8_77I/AAAAAAAAHGE/DnEWHy8ssN0/s640/170513_5.jpg)
Ha over den siste delen av kakebunnen og dynk også denne.
Jeg lagde to kaker denne gangen og valgte å lage kremstaver på sidene av den ene kaken. jeg brukte en sprøytepose med wilton tip 1M til dette. (*dersom du ønsker å gjøre dette trenger du 150 ml ekstra kremfløte)
![](http://1.bp.blogspot.com/-ZJtbIT4rAKw/UZVb1WufjgI/AAAAAAAAHF8/a91rl2Jt6-M/s640/170513_6.jpg)
På den andre kaken dekket jeg kaken med krem og smurte den jevnt utover slik at hele kaken var dekket.
![](http://1.bp.blogspot.com/-_U7k07TyKu4/UZVbyj-B5XI/AAAAAAAAHFU/E6alBBYrFUo/s640/170513_14.jpg)
Pynt toppen med bær, gjerne form av det norske flagget. "Blomstene" rundt kaken og inni flagget er også lagd med sprøytepose og Wilton tip 1M.
![](http://2.bp.blogspot.com/-6TK3ZqN1T30/UZVb1zCIAmI/AAAAAAAAHGA/PiOUy3Ilq54/s640/170513_7.jpg)
Server kaken og vær glad og takknemmlig for at vi bort akkurat i Norge, det er nesten så vi har vunnet i lotto.
![](http://1.bp.blogspot.com/-X37R-HZlpok/UZVb3m6PlhI/AAAAAAAAHGU/0-PqjP6cxsY/s640/170513_8.jpg)
Håper alle nyter denne festdagen sammen med venner og familie. Hipp, hipp, hurra!
![](http://3.bp.blogspot.com/-Srw42ZeziEo/UZVb3zt7r5I/AAAAAAAAHGY/eFTpufxXMV0/s640/170513_9.jpg)
Gratulerer med dagen!
Så fin den ble :)
SvarSlett