fredag 17. mai 2013

17. Mai Bløtkake

Jeg vet det er altfor sent å komme med oppskrift til 17. Mai på selveste dagen, men sånn blir det når tiden løper i fra deg. Jeg vil likevel dele kaken og ønske alle en kjempefin nasjonaldag!

Vi er utrolig heldige som bor i Norge, og i dag er en fin dag til å tenke over det. Jeg håper også alle tar seg tid til å tenke på de som ikke er like heldige som også bor i dette landet. Desverre finnes det mange bostedsløse, ensomme og vanskeligstilte i et av verdens rikeste land, jeg håper også de får en dag de kan smile av når de tenker tilbake på den. 

En annen ting å smile av er denne kaken. En skikkelig nasjonalromantisk kake som helt sikkert faller i smak på en festdag som denne. Antakelig også alle andre dager.


17. Mai Bløtkake

  • 26 cm stort sukkerbrød

  • 350 g vaniljekrem
  • 450 ml kremfløte *
  • 1 stor banan
  • 1 kurv jordbær
  • 1 boks blåbær
  • 100 g jordbærsyltetøy

  • Melk eller juice til dynking


Del sukkerbrødet i tre like deler. Det er lurt å avslutte med bunnen på toppen av kaken slik at den blir helt rett, så jeg begynner alltid ved å legge den øverste delen på et fat. Fukt/dynk bunnen med melk eller juice.
 Pisk kremfløten stiv (pass på å ikke piske for lenge) og bland ca 100 g av den inn i vaniljekremen. Bre halvparten over den første bunnen.
Skjær en banan i skiver og fordel utover
Gjenta med bunn nummer to; fukt/dynk, ha over resten av vaniljekremen og deretter blåbær og jordbær delt i biter. Ha også gjerne over litt jordbær syltetøy.
Ha over den siste delen av kakebunnen og dynk også denne.
Jeg lagde to kaker denne gangen og valgte å lage kremstaver på sidene av den ene kaken. jeg brukte en sprøytepose med wilton tip 1M til dette. (*dersom du ønsker å gjøre dette trenger du 150 ml ekstra kremfløte)
 På den andre kaken dekket jeg kaken med krem og smurte den jevnt utover slik at hele kaken var dekket.
 Pynt toppen med bær, gjerne form av det norske flagget. "Blomstene" rundt kaken og inni flagget er også lagd med sprøytepose og Wilton tip 1M.
 Server kaken og vær glad og takknemmlig for at vi bort akkurat i Norge, det er nesten så vi har vunnet i lotto.
 Håper alle nyter denne festdagen sammen med venner og familie. Hipp, hipp, hurra!
Gratulerer med dagen!

1 kommentar: