Jeg bruker veldig sjeldent ferdigposer eller halvfabrikata når jeg baker. Denne gangen er et unntak. På et cupcake-arrangetment jeg var på i fjor sommer fikk vi som deltok med cupcakes en goodie-bag og der lå en "Kagemousse" fra Dr. Oetker. Da jeg så den igjen for ikke så lenge siden tenkte at det kanskje var på tide å bruke den.
Jeg klarte såklart ikke å følge instruksene på pakken så det ble en kokos-variant som passet perfekt sammen med vaniljemuffinsene som også inneholder kokos. En frisk kombinasjon som passer fint nå som vi nærmer oss varmere tider.
![](http://4.bp.blogspot.com/-OWCR1h2MPMA/UZPvS3XBwSI/AAAAAAAAHDU/G8gnFlL7hfY/s640/090513_18.jpg)
Kokos- og Jordbærcupcakes
(12 mellomstore eller 18 små cupcakes)
- 60 g smør
- 125 ml vann
- 1 ss kokossirup (kan sløyfes)
- 2 ts vaniljesukker
- 150 g mel
- 200 g sukker
- 2 ts natron
- 50 g kokosmasse
- 1 egg
- 60 ml kulturmelk
Ha smør og vann i en liten kjele og tilsett kokossirup eller essens om du har. Du kan fint sløyfe det hvis ikke. Varm opp til alt smøret er smeltet.
![](http://2.bp.blogspot.com/-IsEJlGPPfj4/UZPvUcUQHcI/AAAAAAAAHDs/1UP9lt31r7I/s640/090513_3.jpg)
Bland sammen mel, sukker, natron, vaniljesukker og kokosmasse i en bolle og hell i smørblandingen. Rør alt godt sammen.
![](http://3.bp.blogspot.com/-MoqHAOjENW4/UZPvVhtHtFI/AAAAAAAAHEE/jND7iZ_Ekbk/s640/090513_6.jpg)
Ha til slutt i egg og kulturmelk og rør kraftig til en jevn røre.
![](http://4.bp.blogspot.com/-UUHs0rAQFtg/UZPvWg8SwxI/AAAAAAAAHEM/4tQlexF3vto/s640/090513_7.jpg)
Fordel røren i cupcakes-former ca 2/3 fulle og stek på 165 grader i ca 15 min (eller til du kan stikke i en tannpirker og den kommer ren opp igjen). Cupcakesformene er fra Partydesign og er kjempegode, og fine!
![](http://1.bp.blogspot.com/-xPBomES_U7g/UZPvWx_JP-I/AAAAAAAAHEU/PKNFCJdyiJo/s640/090513_8.jpg)
Mens cupcakesene avkjøles kan du lage toppingen.
Jordbær- og kokosmousse
- 1 pose Dr. Oetker kakemousse med jordbærsmak
- 2 dl kokosmelk (eller vanlig melk)
Ha kokosmelken i en bolle sammen med kakemousse-pulveret
![](http://1.bp.blogspot.com/-W8T2PwL4RcA/UZPvLBSeYAI/AAAAAAAAHCE/dWzTtH4KT6U/s640/090513.jpg)
Miks det sammen på høy hastighet i 3-4 min til du får en kremete konsistens. La stå en liten stund i kjøleskap til den stivner.
![](http://2.bp.blogspot.com/-9pcCa91_qBI/UZPvT5Ap45I/AAAAAAAAHDg/0pNzjnrw06E/s640/090513_2.jpg)
Ha moussen over i sprøytepose med tip Wilton 1M og lag en squirl, eller noe annet du synes er fint.
![](http://2.bp.blogspot.com/-88UKIz_SYC0/UZPvXH2PkII/AAAAAAAAHEY/vGb5z7uaE28/s640/090513_9.jpg)
Dryss over litt kokosmasse og server med noen friske jordbær.
![](http://1.bp.blogspot.com/-Akrvf7RoRvE/UZPvR00H0gI/AAAAAAAAHDE/qE-KsgUt2VQ/s640/090513_16.jpg)
En smak av vår og sommer, mmm...
![](http://3.bp.blogspot.com/-ghTOshDFjdY/UZPvTv7ubsI/AAAAAAAAHDc/cYvwGVP41tY/s640/090513_19.jpg)
Cupcakesene holder seg fint et par dager i kjøleskap.
Kan en ta formene rett i ovnen? Har kjøpt noen fra partydesign og var usikker på akkurat dette.
SvarSlettJa, så lenge temperaturen ikke overstiger 175 grader :-)
SlettJeg pleier alltid steke cupcakes på 160, så det pleier ikke være noe problem