Jeg bruker veldig sjeldent ferdigposer eller halvfabrikata når jeg baker. Denne gangen er et unntak. På et cupcake-arrangetment jeg var på i fjor sommer fikk vi som deltok med cupcakes en goodie-bag og der lå en "Kagemousse" fra Dr. Oetker. Da jeg så den igjen for ikke så lenge siden tenkte at det kanskje var på tide å bruke den.
Jeg klarte såklart ikke å følge instruksene på pakken så det ble en kokos-variant som passet perfekt sammen med vaniljemuffinsene som også inneholder kokos. En frisk kombinasjon som passer fint nå som vi nærmer oss varmere tider.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjVqdSBDkJDq40BBJL8sr46Ri5JCcVmajamWftGAnywRRc1OMYNcY30cr-VExeumHSB1Ezn1JojdkXYnyAqyqyMrYUJvd2ITjmbFVsN6yMq3-2v85LpTRv5HZENVW-ZSlGSB2lKSukn23I/s640/090513_18.jpg)
Kokos- og Jordbærcupcakes
(12 mellomstore eller 18 små cupcakes)
- 60 g smør
- 125 ml vann
- 1 ss kokossirup (kan sløyfes)
- 2 ts vaniljesukker
- 150 g mel
- 200 g sukker
- 2 ts natron
- 50 g kokosmasse
- 1 egg
- 60 ml kulturmelk
Ha smør og vann i en liten kjele og tilsett kokossirup eller essens om du har. Du kan fint sløyfe det hvis ikke. Varm opp til alt smøret er smeltet.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgNN8SledXErVgIyHeOouDWVAT7U6XKzhH4He4EqEMEEgoq79s9-RPvEyIjKuD9iKWTVdUm6vrDh2WYQrf2GijaTidzmbxGeCqe-1c9h19EKcFP-Em5yrUCl7bPPleQPhnYVEqgsoM6aP4/s640/090513_3.jpg)
Bland sammen mel, sukker, natron, vaniljesukker og kokosmasse i en bolle og hell i smørblandingen. Rør alt godt sammen.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgjO6BAfpYm2LJMD4DPrdiV6XCcEP49bOjJBWAlhB1th60mWXElZGOXwmJ4wFinjknjzwv3gU1knLCZMAKEqrPOQXq_thfm-K2dRaHa06S4S41Ufura702oR-QvGWgUksuRLzEt-AoDUAs/s640/090513_6.jpg)
Ha til slutt i egg og kulturmelk og rør kraftig til en jevn røre.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEguTfRFaT_n9tm1xhe_E7N8m6Wqr_zbOo1v3iXTKVMWuBuqVSMbGDKedoDuIVtzC-RYfLxM5pMaafWDbl6aq0Oy7lzNxYd1X-GypN16eKEEPHjuaFTdZtCHhO1zAEqR78unIClM0I54tEg/s640/090513_7.jpg)
Fordel røren i cupcakes-former ca 2/3 fulle og stek på 165 grader i ca 15 min (eller til du kan stikke i en tannpirker og den kommer ren opp igjen). Cupcakesformene er fra Partydesign og er kjempegode, og fine!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhMQtrsSnkTfAN0LkJR0jnPTzubsEN4ioTsbWo6kTwMMVdVJticK9MflSeKRkclBT96ojYIWnFGiyED8dqxUtnRMiJiAUB8WuRFnQXUMg2iVcd7h8RvB99oVIHjKlnU8tBImwn1oQ-NECs/s640/090513_8.jpg)
Mens cupcakesene avkjøles kan du lage toppingen.
Jordbær- og kokosmousse
- 1 pose Dr. Oetker kakemousse med jordbærsmak
- 2 dl kokosmelk (eller vanlig melk)
Ha kokosmelken i en bolle sammen med kakemousse-pulveret
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiQkGWhJQn9W4RszD423P_WbRvFLBMX9XU-7Fy7oarzcp0flw4hNdnHxgnevoLM-DIaosEjpROMufTTEG41uFZIzv_DM1Jty1ncYdXzjJohxPukj299Nagjz5fyA8dkm7EnM4E_DIv6OvQ/s640/090513.jpg)
Miks det sammen på høy hastighet i 3-4 min til du får en kremete konsistens. La stå en liten stund i kjøleskap til den stivner.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgfWGdZl1kMEigQRCdn3l-mTIiUBSJG9I-OACAvxVfGnGLOsnKTL4uJTPX0S-uexdQOTONbq-3VaoV9vIMciY9FHVkj_52jGzTP9urYIcBa_vbvJCO6FHugPcpK8OZioneKVv1MbiXA_Ao/s640/090513_2.jpg)
Ha moussen over i sprøytepose med tip Wilton 1M og lag en squirl, eller noe annet du synes er fint.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjHvNPIGZVTrs-mF_CwUXgooiFJ10fOXl7NkXSK7XDRkgWnCjHy4QGwSPFH0htI6faZwPUcSdWRegWrkyeerx3MV6aY1a4er7a-VgEQvxrxeq8M9mzQVxJCFYfw7-nepbcltL1SgabXVAc/s640/090513_9.jpg)
Dryss over litt kokosmasse og server med noen friske jordbær.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi2S6QcU-dsMDgx00GJvQ_YncJbHiHQW7Uhm2WRELmZCOc_yfPj3unnIhdAQRsyrqMw67rCC1vH9rdyzz4LZFt-hvl1090NgpMP5ec5wpFSmOvh41HCh461F9Sgk3Fv1to21bNWU9VDHn0/s640/090513_16.jpg)
En smak av vår og sommer, mmm...
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjODjOl9Z-bpm0tNOEwdmzxKHm7joZ3tk1mLOg9_nB9lMTX3kPM_N3ytz3IVIEoYJZnSyEVrmNXWNhJec4s5kvH-rgWsRkXEjIyri0DiTcNQCtWe_Gjk8dpnvzyPrbaUjKLI_sulnUVWtQ/s640/090513_19.jpg)
Cupcakesene holder seg fint et par dager i kjøleskap.
Kan en ta formene rett i ovnen? Har kjøpt noen fra partydesign og var usikker på akkurat dette.
SvarSlettJa, så lenge temperaturen ikke overstiger 175 grader :-)
SlettJeg pleier alltid steke cupcakes på 160, så det pleier ikke være noe problem