torsdag 2. mai 2013

Nistemat

Når man lager mat man skal ha med seg er det mange som setter begrensninger for seg selv. Som regel har man verken kjøleskap, kjøkkenbenk eller særlig mange redskaper tilgjengelig dit man skal og det er lett å nøye seg med tørre brødskiver med svett ost. Eller ty til de mye mer fristende alternativene de har i kantina eller på butikken. Det er selvfølgelig helt greit om du liker tørt brød eller har råd til kantinemat  hver dag, men det finnes veldig mange andre både billigere og mer smakfulle alternativer. 

(Innlegget er ment som inspirasjon, jeg kan komme tilbake til mer konkrete oppskrifter andre lunch-forslag om dere vil)

 Mine tips

  • Lag alt klart kvelden før så har du tid til en god frokost på morgenen
  • Bruk bokser, gjerne flere små, så blir ikke maten klemt eller most
  • Bruk frukt og grønnsaker for å få maten til å se mer spennende og innbydene ut
  • Ha gjerne pålegget i den opprinnelige embalasjen/egen boks frem til du skal spise det 
    (da holder deg seg mye friskere)
  • Middagsrester kan blir fantastisk god lunch dagen etter
  • Variasjon er alltid bra, vær kreativ

I flere kantiner/skoler/arbeidsplasser har man tilgang til micro, da har man mange muligheter

Varme luncher

  • Wok (like god kald som varm synes jeg)
  • Ostesmørbrød
  • Pizza, pasta, lasagne eller andre middagsrester
  • Havregrøt 


Selv om det kan være godt å ha med seg pålegg å ha det på skiver/knekkebrød når det skal spises er også sandwich veldig godt

Sandwich

  • Smør alltid med smør, yoghurt naturell, rømme eller majones så holder brødet seg saftig
  • Ha masse grønnsaker og salat
  • Både skinke, kylling, egg og sjømat smaker godt, gjerne sammen med ost

 Her har jeg ost og skinke + salat, agurk, tomat og paprika

 Salat og egg på toppen, på skiven under er det ruccola, brie og ripsgele.
 Min favoritt, yoghurt naturell, taco salsa, mais, salat, tomat og kylling stekt i taco krydder
 Er du ikke så glad i verken brød eller har tilgang til å varme mat er salat også utrolig godt hvis man har i gode ting. Jeg lager ofte en dressing som jeg har med i en boks ved siden av så salaten holder seg frisk.

Salat

  • Alt kan brukes, både søtt og salt
  • Bruk gjerne rester av kjøtt fra middag
  • Egg er kjempegodt i salat
  • Alt er bedre med dressing, min favoritt er yoghurt naturell + tacosalsa

Det er også godt å ha litt av hvert, uten at det egentlig hører sammen, Her har jeg brødskiver, makrell i tomat, grønnsaker og yoghurt. 


Som dere sikkert har sett har jeg nesten alltid en frukt eller noe annet søtt til "dessert", det hører liksom med og er en fin avslutning på måltidet.

3 kommentarer:

  1. Kunne du laget et innlegg kom konditorfarger?

    SvarSlett
  2. For et bra innlegg! Sliter alltid med hvilken niste jeg skal ha på skolen

    SvarSlett