Jordbær har vært utrolig billig for tiden, noe som i grunnen er veldig greit. Jeg elsker jordbær, både å ferske, i bakst, i smoothie, syltetøy og utseendemessig. Senest i dag så jeg jordbær til 18 kr på Rema, løp og kjøp!
Jordbærene i denne oppskriften gjør cupcakesene saftige og myke og sammen med kremosten blir de også friske og søte. Med kjeks i bunnen får du også noe sprøtt, men det kan selvfølgelig sløyfes om man ikke ønsker det.
![](http://4.bp.blogspot.com/-nR_ZDiOSrbk/UXwqURZA3II/AAAAAAAAG2M/SaxAPdOWyzE/s640/270413_28.jpg)
Jordbær- og Ostekake Cupcakes
(12 cupcakes)
- 120 g mel
- 100 g sukker
- 20 g brunt sukker
(ev. vanlig sukker) - 1,5 ts bakepulver
- 1,5 ts vaniljesukker
- 40 g mykt smør
- 120 ml melk
- 1 egg
- 200 g digestive kjeks(eller andre kjeks)
50 g mykt smør
- 300 g jordbær
- 1/2 porsjon kremostfrosting
Kjør 150 g av kjeksene til smuler i en foodprosessor eller stavmikser og miks det sammen med mykt smør.![](http://4.bp.blogspot.com/-4mJxxNkjtKE/UXwqOpVzXaI/AAAAAAAAG1I/pCmwLvUX3qE/s640/270413_2.jpg)
![](http://4.bp.blogspot.com/-4mJxxNkjtKE/UXwqOpVzXaI/AAAAAAAAG1I/pCmwLvUX3qE/s640/270413_2.jpg)
Fordel kjeksmassen i cupcakesformer og press den ned litt med en skje![](http://2.bp.blogspot.com/-HxaBVoXEvso/UXwqWOmGxGI/AAAAAAAAG2k/LjdfKc5oStY/s640/270413_3.jpg)
![](http://2.bp.blogspot.com/-HxaBVoXEvso/UXwqWOmGxGI/AAAAAAAAG2k/LjdfKc5oStY/s640/270413_3.jpg)
Ha sukker, smør, mel, bakepulver og vaniljesukker i en mikserbolle og miks det sammen til en sandaktig konsistens
![](http://4.bp.blogspot.com/-9DUbX7SpPuM/UXwqX_qzOJI/AAAAAAAAG3A/XBF8cwQkvsI/s640/270413_5.jpg)
Tilsett egg og melk og kjør sammen på høy hastighet
![](http://3.bp.blogspot.com/-988IUPi5TcY/UXwqZaMjl4I/AAAAAAAAG3U/SVXrseIFa84/s640/270413_7.jpg)
Til du får en jevn røre
![](http://2.bp.blogspot.com/-LxjmWJ1hPWk/UXwqZyhofUI/AAAAAAAAG3Y/fJVW0B7Wi7U/s640/270413_9.jpg)
Fordel røren og deretter 200 gram av jordbærene delt i biter i cupcakesformene
![](http://3.bp.blogspot.com/-H91TXeb4ExI/UXwqKWOpwWI/AAAAAAAAG0M/iaYEexObIH8/s640/270413_12.jpg)
Stek på 175 grader i ca 20 min, skjekk med en tannpirker om de er ferdig
![](http://1.bp.blogspot.com/-VX2hVLB9xzk/UXwqPSmP1vI/AAAAAAAAG1U/jAeiOq6FNgA/s640/270413_21.jpg)
Lag frosting etter denne oppskriften, men halver den.![](http://1.bp.blogspot.com/-62hdSG1GJ0E/UXwqMVddoBI/AAAAAAAAG0k/dAgqc8u01Ew/s640/270413_16.jpg)
![](http://1.bp.blogspot.com/-62hdSG1GJ0E/UXwqMVddoBI/AAAAAAAAG0k/dAgqc8u01Ew/s640/270413_16.jpg)
Kjør resten av kjeksene til smuler og kutt opp jordbær til pynt
![](http://1.bp.blogspot.com/-n-uB_r2c9zs/UXwqQqjTZjI/AAAAAAAAG1k/9iNpBXeujTc/s640/270413_23.jpg)
Bruk en sprøytepose eller en kniv til å påføre frostingen og pynt med et kvart jordbær og et dryss kjekssmuler på hver cupcake. Eller finn din egen måte å pynte på :-)![](http://3.bp.blogspot.com/-Fr-0v6jan7M/UXwqUK9W6kI/AAAAAAAAG2Q/Cbh5wsEeV5Q/s640/270413_27.jpg)
![](http://3.bp.blogspot.com/-Fr-0v6jan7M/UXwqUK9W6kI/AAAAAAAAG2Q/Cbh5wsEeV5Q/s640/270413_27.jpg)
Disse er både saftige og friske takket være jordbærene
![](http://4.bp.blogspot.com/-nR_ZDiOSrbk/UXwqURZA3II/AAAAAAAAG2M/SaxAPdOWyzE/s640/270413_28.jpg)
Cupcakesene er holdbare ett par dager i kjøleskap
Oppskriften er inspirert av Hummingbird Bakery Kakeboken.
Å, kan dette være en av bryllupsmuffinsene? De så skikkelig gode og sommeraktige ut: )
SvarSlettdet står 40 gram smør, det skal være smør baåde i bunnen ( blandet med kjeks smuler) og i deigen, skal det være 20 gram på hvert sted, eller skal det være mer smør, virker så lite.... ????
SvarSlettOi, jeg beklager, har glemt å skrive smør til kjeksblandingen. Jeg oppdaterer oppskriften nå slik at det blir riktig :-) Bra du sa ifra!
SlettNå har jeg laget disse til dagens feiring, 17. Mai, har ogsø laget OreoBrownie cupcakesene, vaniljemuffins, sjokolade,uffins, mend tilhørende frostinger!!
SvarSlettJeg har en ting å si; WOW!! Du er flink, tusen takk for at du deler dine oppskrifter; har gitt meg ny glød med bakingen!
Gleder meg til å følge bloggen din videre....
Hilsen Annika
Så gøy å høre! Tusen takk for dine fine ord :-D
Slett