Jordbær har vært utrolig billig for tiden, noe som i grunnen er veldig greit. Jeg elsker jordbær, både å ferske, i bakst, i smoothie, syltetøy og utseendemessig. Senest i dag så jeg jordbær til 18 kr på Rema, løp og kjøp!
Jordbærene i denne oppskriften gjør cupcakesene saftige og myke og sammen med kremosten blir de også friske og søte. Med kjeks i bunnen får du også noe sprøtt, men det kan selvfølgelig sløyfes om man ikke ønsker det.
Jordbær- og Ostekake Cupcakes
(12 cupcakes)
- 120 g mel
- 100 g sukker
- 20 g brunt sukker
(ev. vanlig sukker) - 1,5 ts bakepulver
- 1,5 ts vaniljesukker
- 40 g mykt smør
- 120 ml melk
- 1 egg
- 200 g digestive kjeks(eller andre kjeks)
50 g mykt smør
- 300 g jordbær
- 1/2 porsjon kremostfrosting
Kjør 150 g av kjeksene til smuler i en foodprosessor eller stavmikser og miks det sammen med mykt smør.
Fordel kjeksmassen i cupcakesformer og press den ned litt med en skje
Ha sukker, smør, mel, bakepulver og vaniljesukker i en mikserbolle og miks det sammen til en sandaktig konsistens
Tilsett egg og melk og kjør sammen på høy hastighet
Til du får en jevn røre
Fordel røren og deretter 200 gram av jordbærene delt i biter i cupcakesformene
Stek på 175 grader i ca 20 min, skjekk med en tannpirker om de er ferdig
Lag frosting etter denne oppskriften, men halver den.
Kjør resten av kjeksene til smuler og kutt opp jordbær til pynt
Bruk en sprøytepose eller en kniv til å påføre frostingen og pynt med et kvart jordbær og et dryss kjekssmuler på hver cupcake. Eller finn din egen måte å pynte på :-)
Disse er både saftige og friske takket være jordbærene
Cupcakesene er holdbare ett par dager i kjøleskap
Oppskriften er inspirert av Hummingbird Bakery Kakeboken.
Å, kan dette være en av bryllupsmuffinsene? De så skikkelig gode og sommeraktige ut: )
SvarSlettdet står 40 gram smør, det skal være smør baåde i bunnen ( blandet med kjeks smuler) og i deigen, skal det være 20 gram på hvert sted, eller skal det være mer smør, virker så lite.... ????
SvarSlettOi, jeg beklager, har glemt å skrive smør til kjeksblandingen. Jeg oppdaterer oppskriften nå slik at det blir riktig :-) Bra du sa ifra!
SlettNå har jeg laget disse til dagens feiring, 17. Mai, har ogsø laget OreoBrownie cupcakesene, vaniljemuffins, sjokolade,uffins, mend tilhørende frostinger!!
SvarSlettJeg har en ting å si; WOW!! Du er flink, tusen takk for at du deler dine oppskrifter; har gitt meg ny glød med bakingen!
Gleder meg til å følge bloggen din videre....
Hilsen Annika
Så gøy å høre! Tusen takk for dine fine ord :-D
Slett