Nå er endelig sommeren her for alvor og jeg spiser mer is en noen gang før. Til jul fikk jeg is-bolle til kitchen-aiden, og endelig er det tid for å bruke den, ofte!
Kokos Is har jeg hatt lyst til å lage lenge og i går serverte jeg den i bursdagen min. Vi satt ute i solen og ingen andre steder smaker is så godt som ute i solen. Men denne isen er god uansett altså. Den er silkemyk og smaker friskt av kokos.
Kokos-Is
(Ca 1,5 liter is)
- 4 egg
- 140 g sukker
- 3 dl fløte
- 2 dl kokosmelk
- 100 g kokosmasse
- Iskjeks til servering
Finn frem alle ingrediensene du trenger
Pisk eggene lett sammen, øk hastigheten og tilsett sukker litt og litt. Pisk til stiv eggedosis
I en annen bolle pisker du fløten til krem og vender inn kokos og kokosmelk
Vend kokos-kremen inn i eggedosisen og ha i ismaskinen hvis du har
Kjør til isen er nesten helt fryst. Har du ikke ismaskin kan helle blandingen i en boks og røre rundt hver halvtime til den er hard, så slipper du iskrystaller.
Ha over i en passende form (rundt 2 liter) og dryss over kokos. Dekk med plast og frys ned.
Tin 20 min før servering og nyt i vaffelkjeks
Eller du kan servere den sammen med frukt og bær, eller andre desserter du synes passer med kokos
Isen er superfrisk i smak og passer derfor perfekt en varm sommerdag
Oppskriften er inspirert av Maison Mat & Vin
Denne blir prøvd til helga;)
SvarSlettTakk