mandag 10. juni 2013

Kokos Is

Nå er endelig sommeren her for alvor og jeg spiser mer is en noen gang før. Til jul fikk jeg is-bolle til kitchen-aiden, og endelig er det tid for å bruke den, ofte! 

Kokos Is har jeg hatt lyst til å lage lenge og i går serverte jeg den i bursdagen min. Vi satt ute i solen og ingen andre steder smaker is så godt som ute i solen. Men denne isen er god uansett altså. Den er silkemyk og smaker friskt av kokos. 

Kokos-Is
(Ca 1,5 liter is)

  • 4 egg
  • 140 g sukker
  • 3 dl fløte
  • 2 dl kokosmelk
  • 100 g kokosmasse
  • Iskjeks til servering


Finn frem alle ingrediensene du trenger
Pisk eggene lett sammen, øk hastigheten og tilsett sukker litt og litt. Pisk til stiv eggedosis

I en annen bolle pisker du fløten til krem og vender inn kokos og kokosmelk
 Vend kokos-kremen inn i eggedosisen og ha i ismaskinen hvis du har
 Kjør til isen er nesten helt fryst. Har du ikke ismaskin kan helle blandingen i en boks og røre rundt hver halvtime til den er hard, så slipper du iskrystaller.
 Ha over i en passende form (rundt 2 liter) og dryss over kokos. Dekk med plast og frys ned.
Tin 20 min før servering og nyt i vaffelkjeks
Eller du kan servere den sammen med frukt og bær, eller andre desserter du synes passer med kokos
Isen er superfrisk i smak og passer derfor perfekt en varm sommerdag
 Oppskriften er inspirert av Maison Mat & Vin

1 kommentar: