torsdag 22. august 2013

Gulrotkake

Gulrotkake er populært blant mange, men denne gulrotkaken ble til og med godt tatt imot fra flere som egentlig ikke liker gulrotkake i utgangspunket. Det lover vel godt, gjør det ikke?

Kaken er saftig og myk og full av smak. Jeg liker å bruke litt krydder i kakene mine, men om du ikke er enig eller ikke har alle krydderene hjemme går det fint ann å utelate noe. Ellers er kaken enkel å lage og passer like godt å servere i et selskap som å ha med seg på dugnad. 

Gulrotkake
(Liten langpanne eller 24 cm form)

  • 3 egg
  • 2,5 dl nøytral olje
  • 200  g sukker
  • 150 g brunt sukker (ev. vanlig sukker)
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 ts kanel
  • 1 ts nellik
  • 1 ts ingefær
  • 1 ts kardemomme
  • 2 ts bakepulver
  • 325 g hvetemel
  • 400 g revet gulrot
  • 2 småbepler, revet
  • 100 g hakket sjokolade

 Mål opp og klargjør ingrediensene
  Miks eggene lett sammen, øk hastigheten og tilsett sukker og brunt sukker litt etter litt. Miks til en luftig eggedosis
 Tilsett oljen i en tynn stråle mens maskinen fortsatt går.
 Sikt i mel, bakepulver og krydder og vend det i røra med en slikkepott
 Vend til slutt i gulrot, eple og sjokolade
 Ha røra i en passende form, liten langpanne eller 24 cm og stek på 175 grader i 40 minutter.

Kremostfrosting

  • 150 g smør
  • 200 g melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 300 g kremost


 Miks smør, vanilesukker og melis godt sammen til det er lyst. Tilsett kremosten og miks den inn på høy hastighet til du har en fast, men luftig krem.
 Kremen skal kunne stå av seg selv, mikser du for lenge vil den skille seg
 Påfør kremen på kaken med sprøytepose, kni eller en spatula slik som jeg har gjort her. Jeg dro den i sirkelmønster inn mot midten for å få mønsteret på bildet.
 La kaken være som den er eller pynt med hakket sjokolade, strøssel, perler eller noe annet du synes passer.
 Jeg brukte litt orange perlesukker og basilikum faktisk. Skulle gjerne hatt sitronmelisse, men man tar hva man har. 
 Supersaftig og med utrolig god balanse mellom smakene.
Kaken holder seg saftig i flere dager oppbevart i kjøleskap og kan fryses uten krem.
Oppskriften er inspirert av interiørbutikken R.O.O.M

3 kommentarer:

  1. Ser vidunderlig godt ut :)

    SvarSlett
  2. Dette er den beste gulrotkaken som finnes!! Den blir utrolig saftig og får en kjempe god kryddersmak - og glasuren er super! Alle jeg har servert denne til, har spurt etter oppskrift!

    SvarSlett
  3. Veldiiiiiiiiiiiiiiig godt :-) :P

    SvarSlett