Det begynner allerede og bli kjøligere i luften og plutselig frister det med varme supper og gryter igjen. Denne karrien ble jeg inspirert til å lage gjennom bloggen "Mat på bordet", og selv om jeg fortsatt har en del å gå på når det kommer til matfotografering sammenlignet med Ina, tror jeg at jeg klarte å fange smakene på en god måte. Derfor deler jeg oppskriften videre med dere og anbefaler den på det varmeste.
![](http://2.bp.blogspot.com/-yWQpaTWuM1o/UhOGkqVsHCI/AAAAAAAAHxs/5RM4l-0E87Y/s640/010713_5.jpg)
Kylling Karri
(4 porsjoner)
- 3 fedd hvitløk, finhakket
- 3 cm ingefær, finhakket
- 2 løk, grovhakket
- 2 ss karri
- 1 ss spisskummen
- 3 ss tomatpuré
- 4 kyllingfileter, i biter
- 200 ml vann
- 300 ml gresk/tyrkisk yoghurt
- 1 paprika, i biter
Klargjør alle ingrediensene som beskrevet i listen over.
![](http://1.bp.blogspot.com/-J_GLAy8Rxqc/UhOGhMiC-cI/AAAAAAAAHxE/_ZL7Y_jofMs/s640/010713.jpg)
Stek hvitløk, ingefær, løk, karri, spisskummen i olje eller smør til det er mykt. Tilsett tomatpuré og kylling og fres i noen minutter. (Overse paprikaen, den skal i til sist, en feil fra min side)
![](http://3.bp.blogspot.com/-y9WWn6pVD8E/UhOGhRfJyoI/AAAAAAAAHxI/dts9uUKEW-k/s640/010713_1.jpg)
Hell over vannet og kok opp. La stå til kyllingen er helt gjennomkokt
![](http://4.bp.blogspot.com/-S9dyFIievqI/UhOGiKr3yZI/AAAAAAAAHxU/jAgQCzo5Grg/s640/010713_3.jpg)
Tilsett yoghurten og rør til du har en jevn gryte. Ha i paprika og la stå noen minutter på svak varme.
![](http://1.bp.blogspot.com/-p3aKDX8wlNY/UhOGjG_0TMI/AAAAAAAAHxk/q5DVDwa1jaM/s640/010713_4.jpg)
Server med ris og pynt gjerne med litt fersk koriander.
![](http://2.bp.blogspot.com/-yWQpaTWuM1o/UhOGkqVsHCI/AAAAAAAAHxs/5RM4l-0E87Y/s640/010713_5.jpg)
Karrien kan oppbevares et par dager i kjøleskapet og kan også fryses. Varm da langsomt opp slik at ikke den skiller seg.
Hvor mange porsjoner er det?
SvarSlett8
Slettsorry mente 4
Slett