mandag 16. september 2013

Litt grove pizzasnurrer

Det er mandag, og vi liker ikke mandager gjør vi? Selv om mange toppbloggere prøver å overbevise meg uke etter uke om at det er den beste dagen i uka er jeg ikke overbevist. Men at det går ann å gjøre mandager litt lettere tror jeg på, og at pizzasnurrer er en god måte å gjøre det på er jeg ikke i tvil om. Disse er litt grove og slett ikke av den mest usunne sorten. Bak i kveld og frys ned de som blir igjen eller ha de med som lunch på skole eller jobb i morgen. Eventuelt kan du gi dem til broren din som nettopp har flyttet ut i egen leilighet slik som jeg gjorde. 

Hvem liker ikke pizzasnurrer?

Litt grove pizzasnurrer

  • 650 g mel
  • 250 g grovt mel
  • 100 g havregryn
  • 1 pk tørrgjær*
  • 1 ss Iduns luftigere bakst 
    (kan sløyfes)
  • 1 ts salt
  • 750 ml vann eller melk
  • Olivenolje

Ha alle de tørre ingrediensene i en stor bakebolle eller kjøkkenmaskin og bland det godt sammen
 Ha i melken/vannet, jeg brukte 500 ml melk og 250 ml vann
 Kjør til deigen slipper bolle og redskap. Juster eventuelt med mer mel dersom deigen blir løs, men ha i bakhodet at mel og havregryn trekker til seg mye væske i heveprosessen, så det er ikke sikkert det er nødvendig
 Dekk deigen med olivenolje og sett til heving i ca 1 time, gjerne lengre om du har tid

Fyll


  • 400 g kjøttdeig
  • 400 g tomatsaus
  • 200 g revet ost
  • 200 g sjampinjon
  • 1 mellomstor løk
  • Oregano
  • Paprikakrydder
  • Grillkrydder

I mens deigen hever klargjør du fyllet. Stek kjøttdeig på sterk varme til den er halvveis gjennomstekt før du tilsetter tomatsaus. Jeg brukte ferdigkjøpt denne gangen, men her finner du oppskrift på hjemmelagd. Riv osten og hakk løken og soppen i små biter.
 Kjevle den ferdighevede deigen på en melet benk. Fordel fyllet utover, men la en stripe langs den ene kanten være fri for fyll. Krydre med det du liker. Min bror e-l-s-k-e-r grillkrydder, og selv om jeg vet mange matbloggere mener det er fy-fy, kunne jeg faktisk ikke utelate det.
Rull leiven sammen og skjær 2-3 cm tykke skiver og fordel på et bakepapirkledd stekebrett og la etterheve i minst 15 minutter

 Stek på 220 grader i ca 20 min, eller til de er gyldne og gjennomstekt. Og det er veldig lov å smake på en eller to før du eventuellt gir dem bort. Viktig å kvalitetsikre, hehe.
 Smaker nydelig når de enda er varme, men er ikke så verst kalde heller

Holder seg godt et par dager i kjøleskap, kan fint fryses og varmes opp igjen.

13 kommentarer:

  1. Mmm, disse skal jeg lage i kveld! Muligens du har skrevet det, men jeg finner det ikke. Hvor mange blir det?

    SvarSlett
  2. Bra, Mari!

    Det er Magne fra VG her, nå har jeg anbefalt innlegget ditt på forsiden av VG slik at flere kan få gleden av det.

    Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange lesere? Ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no eller @magneda på Twitter.

    :-)

    SvarSlett
  3. Pizza er noe av det beste jeg vet. Og denne oppskrifta må jeg prøve :) Ha ei fin helg da :=

    SvarSlett
  4. Ta et produkt som smaker godt, men ikke ment sunt. Så gjør vi det om til et produkt vi later som er godt, og kanskje litt sunt..
    Neste uke, grove frokost-cupcakes..

    SvarSlett
  5. Heia;-) da er mine i ovnene og dette blir sikkelig søndagskos;-) Jeg har byttet ut melet med fiberfin og litt fiber mel. Var litt spent pga jeg byttet ut til glutenfrie og tok litt på "sluben". Men det ser ut som det blir veldig bra;-)

    Tusen takk for inspirasjon og gode oppskrifter;-)

    SvarSlett
  6. Namnam, skal testes ut. Vil også prøve å lage de med surdeig en dag.

    SvarSlett
  7. Går det fint om jeg bruker bare vann og ikke melk i oppskriften? :)

    SvarSlett
  8. Fikk 26 stykker. Første prøvesmaking ble ihvertfall knallgod. Takk for oppskrift!

    SvarSlett
  9. Superlunsj!
    Laga desse til kurs i januar, forandra litt på oppskrifta etter kva eg hadde i kjøleskap og matskap, og dei blei kjempegode. To stykker til lunsj metta i timevis, og det er imponerande då eg pleier å ha bruk for ekstra mykje mat desse dagane. Putta i frysen, like gode når eg tinte dei opp att.
    Er til vanleg ei som unngår mjøl då magen blir oppblåst og det kjennes i musklar og ledd, men det gjekk fint å ete desse 5 dagar på rad, og et par til middag vart det også.

    Tusen takk for oppskrift, den er delt med mange =)

    SvarSlett
  10. Ps, deler mitt lille saustriks: Moser en pakke kidneybønner og har oppi - sausen blir tjukk og fyldig, det smaker godt og gir ekstra proteiner =)

    SvarSlett