fredag 4. oktober 2013

London Mat-guide

Jeg er hjemme fra fantastiske London og jeg tenkte jeg kunne dele selve mat-delen med dere. Jeg er ingen ekspert i det hele tatt, men jeg kan i alle fall si hva jeg synes og hva jeg kan abefale videre. Vi spiste mye god mat og under ser dere hvor vi har vært og hva vi har hatt å spise.

Kjempehyggelig betjening, koselig stemning og god mat. Vi booket bord her i forbindelse med musikalen og fikk dermed to retters post-theater menu til ca 100 kr.

Til forrett hadde begge en kjempegod tomatsuppe, anbefales.
Til hoverett hadde jeg lamme- og aprikospai med grønnsaker til. Selve paien var god og sprø, men kjøttet kunne gjerne vært litt mørere og aprikosen litt mer fremtrende. Alt i alt var det likevel veldig godt, særlig med grønnsakene til.
Sigrid hadde fiskekaker med spicy linser. Det så litt stusselig ut, men det lille jeg smakte var godt. Fiskekakene smakte virkelig av fisk og linsene var bra krydret. I seg selv ble det litt sterkt, men vi fikk brød til foretten som passet godt til.
Restauranten ligger i Henrietta Street i Covent garden og for å komme dit tar man Picadilly line til Leicester Square eller Covent Garden.

I området rundt Covent Garden vet jeg det ligger mange andre spisesteder også, og det er absolutt verdt et besøk. Der ligger blant annet Laduree, som er verdenskjent for sine makroner. Vi rakk aldri kjøpe noe der, men jeg smakte flere av makronene i Paris og jeg kan abefale dem på det varmeste.
Laduree ligger så sentralt i Covent Garden at du nesten ikke kan unngå å se den.

Starbucks er kanskje ikke vits i å nevne, men jeg føler jeg må skryte litt av de likevel. Det er alltid så god stemning der uansett hvilken du besøker. Vi ble litt lei av Sandwicher fra andre steder så vi hadde ofte salat. Min favoritt var Thai-mighty med reker og sursøt saus, supergod!
Kaffe er de jo også selvfølgelig gode på, men å skrive riktig navn derimot... Jeg ble riktignok Marie hver gang, men Sigrid ble blant annet Sygle og Sarah. 
Starbucks finner man nesten på hvert gatehjørne.

På fredagen hadde vi booket bord på Jamie´s Italian, som også ligger i Covent Garden. Selv om vi var ute i god tid i forhold til booking var det bare ledig til Lunch, så det er tydeligvis et populært sted. Heldigvis varer lunchen lenge og vi booket til 16.45 og fikk middagsmeny.
Stemningen i lokalet var helt fantastisk og maten god. Ettersom Jamie Oliver er så kjent forventet jeg kanskje litt mer "eksplosjon" av smaker, men det kan være jeg var uheldig med det jeg bestilte. Fornøyd var jeg uansett.
Sigrids burger, ser god ut ikke sant?
Min laks med sitronkrem og grønnsaker. Kunne gjerne hatt mer av sitronkremen for den var veldig god.
Sigrids dessert, mmm...
Til dessert hadde jeg denne, hvor jeg også forventet litt mer smak. Men god var den jo og den ser jo utrolig flott ut.

Mange av oppskriftene på denne bloggen er enten av oppskrift fra Hummingbird eller inspirert av de to bøkene jeg har derfra. Derfor måtte vi jeg selvfølgelig innom. Desverre hadde de ikke så mange typer, men vi prøvde Red Velvet, Carrot og Raspberry Brownie Cheesecake. Alle gode, men veldig søte.
Men jeg elsket stedet, utrolig gøy å se det "live" og ikke bare fra bilder i en bok.
Hummingbird Bakery ligger flere steder i London. Vi besøkte det i Notting Hill som ligger i Portobello Road. Ta buss/undergrunn til Notting Hill gate og gå den veien alle andre går.

Vår favoritt ble Prezzo, en italiensk restaurant som ligger flere steder rundt om i London. Det ble pizza på begge, margerita på Sigrid og Tropicana på meg. Kanskje ikke det mest eksotiske, men det beste. 

Stemningen der var også veldig god og varm.

Jeg håper dere kan få bruk for noe av dette hvis dere drar til London en gang. Jeg må definitivt tilbake om ikke så altfor lenge! 

3 kommentarer:

 1. Ser ut som om du har hatt det veldig fint. En tur til London står høyt på ønskelisten min også :-)

  SvarSlett
 2. HEi.
  Du er så flink og kreativ så jeg lurte på om du kunne hjelpe meg litt.
  Skal lage cupcakes til min kjære tante, og har fått vite at hun liker formagekake, ostekaker, kransekaker og suksessterte. Har lyst til å lage cupcakes av noe av dette. har du noen forslag på hvordan jeg kan kombinere litt? Eller noe?

  SvarSlett
  Svar
  1. Du kan jo for eksempel lage suksessterte etter denne (http://cupandcakesblogg.blogspot.no/2012/07/suksessterte.html) oppskriften, men steke den i cupcakesformer i stedet for en stor form.
   Det samme kan du gjøre med ostekaker oppskrifter finner du her (http://cupandcakesblogg.blogspot.no/search/label/Ostekake) :-)

   Håper det var til hjelp :-D

   Slett