De fleste, ikke bare liker, men elsker sjokolade. Jeg har mange oppskrifter med sjokolade i seg, men jeg mangler, manglet, den ultimate sjokolade-cupcakes-oppskriften. Den får dere nå. Cupcakesene består av en saftig sjokolademuffins med syrlig sjokoladeostekrem toppet med ganach. Noen heldige fikk også karamellsaus og dere får selvfølgelig oppskriften på de også. Enjoy!
![](http://3.bp.blogspot.com/-1J2ki13ZPo4/UlptCgQlUyI/AAAAAAAAIKg/_dlQnkM0lkY/s640/131013_23.jpg)
Sjokoladeganach
- 100 g mørk sjokolade
- 100 ml kremfløte
- 1 ss honning
Smelt alle ingrediensene samen i en liten kjele på middels varme
![](http://2.bp.blogspot.com/-ppR7b4pWlCU/Ulps8TXZ6TI/AAAAAAAAIIo/gAmfJp6kBuQ/s640/131013.jpg)
Rør godt til en jevn sjokoladeganach, sett til side
![](http://4.bp.blogspot.com/-h1vuhEibd2Q/Ulps8pIjTuI/AAAAAAAAIIw/pWNRgWPjR-4/s640/131013_1.jpg)
Karamellsaus
- 50 g sukker
- 25 g smør
- 100 ml kremfløte
![](http://1.bp.blogspot.com/-7SidBBxUbSc/UlptBGsoz5I/AAAAAAAAIKY/htk6APBJqoA/s640/131013_2.jpg)
Tilsett kremfløten og rør godt før du setter også denne blandingen til side for avkjøling
![](http://1.bp.blogspot.com/-iCZEj7ON2ms/UlptEQYwTzI/AAAAAAAAILA/PxUkU8NoyL4/s640/131013_3.jpg)
Sjokoaldecupcakes
(20 store cupcakes)
- 120 g smør
- 250 ml vann
- 15 g kakao
- 300 g mel
- 400 g sukker
- 15 g natron
- 2 egg
- 120 ml kulturmelk
Smelt smøret i en kjele med vann og kakao
![](http://2.bp.blogspot.com/-WfMllq7L1L8/UlptEk-no6I/AAAAAAAAILY/0YS3v9fT-Cc/s640/131013_4.jpg)
Bland det tørre i en bolle og hell kakaoblandingen over. Rør til en jevn deig.
![](http://3.bp.blogspot.com/-KMYkkXcY3v4/UlptFEsjm0I/AAAAAAAAILM/IbcArGZbjro/s640/131013_5.jpg)
Rør til slutt i egg og kulturmelk
![](http://3.bp.blogspot.com/-1A2Q_5WEkdA/UlptFWPh1dI/AAAAAAAAILU/GB8tR-rRzHo/s640/131013_6.jpg)
Fordel i muffinsformer og stek på 160 grader i ca 20 min
![](http://4.bp.blogspot.com/-DcW0uzGTcPg/UlptF-cStKI/AAAAAAAAILg/rTs9qHMgj7Q/s640/131013_7.jpg)
Formene jeg bruker er fra Partydesign og du finner dem her. Det er ikke til å legge skjul på at det er mine favorittformer og de finnes i mange forskjellige farger. Jeg har blant annet brukt de grønne her, ensfargede brune her, rosa her og her, hvite her og der røde her og her. Like fornøyd hver gang :-)
![](http://3.bp.blogspot.com/-TU9zlpPpF4o/Ulps9f8Oc6I/AAAAAAAAIJQ/-TO1yfJ3ZOE/s640/131013_12.jpg)
Sjokolade Kremostfrosting
(Nok til ca 35 cupcakes)
- 200 g smør
- 300 g melis
- 300 g kremost
- 100 g lys sjokolade
Miks smør og melis lyst og luftig
![](http://1.bp.blogspot.com/-iPDuzxKl04Y/UlptGakGZ_I/AAAAAAAAIL0/2XIcOVeUROs/s640/131013_8.jpg)
Ha i kremoster og miks den inn på maks hastighet til du har en luftig frosting. Den er god som den er nå, men med litt sjokolade i passer den enda bedre til disse cupcakesene.
![](http://2.bp.blogspot.com/-nnBuEOUp-dQ/UlptGk850jI/AAAAAAAAILo/E45bk0peMvw/s640/131013_9.jpg)
Smelt sjokoladen over vannbad eller svak varme i mikro og tilsett i frostingen i en tynn stråle mens du mikser
![](http://4.bp.blogspot.com/-4vze_L22c8o/Ulps8oaBY4I/AAAAAAAAIIs/rb3PiHN685I/s640/131013_10.jpg)
Du har nå en lett og lirr syrlig sjokoladekrem. Påfør med en sprøytepose eller en kniv. Jeg brukte en rund tip denne gangen.
![](http://4.bp.blogspot.com/--WWddM76AtA/Ulps9upeVKI/AAAAAAAAIJE/gpCndrcMFLo/s640/131013_13.jpg)
Til å påføre karamellsausen bruker jeg en sprøytepose med en liten rund tip, men du kan også ringle over med en gaffel
![](http://3.bp.blogspot.com/-_LhUZhh-fg0/Ulps-nhMb0I/AAAAAAAAIJY/nmCcX_J9laU/s640/131013_15.jpg)
Det samme gjelder ganachen, men dersom du bruker gaffel bør den varmes bittelitt så den blir litt mer flytende.
![](http://3.bp.blogspot.com/-UuWSnHaYSHs/Ulps_oPdVXI/AAAAAAAAIJk/s7djlThnt_g/s640/131013_17.jpg)
Nam...
![](http://3.bp.blogspot.com/-mCnc9RxNXfQ/UlptAsYo9RI/AAAAAAAAIJ4/uPOVZgukNR0/s640/131013_19.jpg)
Jeg lagde noen med både karamell og ganach, og noen med bare sjokoalde, men alle fikk flagg til pynt, også disse er fra Partydesign.
![](http://4.bp.blogspot.com/-hj5T0s_xK5c/UlptD8dtJKI/AAAAAAAAIK0/Fnjmwqm7Cp0/s640/131013_26.jpg)
Perfekte til bursdager og andre festlige anledninger
![](http://3.bp.blogspot.com/-1J2ki13ZPo4/UlptCgQlUyI/AAAAAAAAIKg/_dlQnkM0lkY/s640/131013_23.jpg)
Cupcakesene holder seg godt noen dager i kjøleskap.
Flotte cupcake former og picks du har. Jeg prøver alltid å finne nye former når jeg er i utlandet.
SvarSlettFinnes så mye fint.
Dagens cupcakes, til Farsdag i morgen, vet ikke om det hadde vært hans førstevalg, men for barna er sjokolade, sjokolade, og enda mer sjokolade ALLTID førstevalg! Nå står de i ovnen, gleder oss til å smake.. Litt usikker på om karamellen ble helt som den skulle.. Smaker godt da..
SvarSlettDagens cupcakes, til Farsdag i morgen, vet ikke om det hadde vært hans førstevalg, men for barna er sjokolade, sjokolade, og enda mer sjokolade ALLTID førstevalg! Nå står de i ovnen, gleder oss til å smake.. Litt usikker på om karamellen ble helt som den skulle.. Smaker godt da..
SvarSlett