Jeg vet det finnes mange knekkebrødoppskrifter rundt forbi, men jeg har aldri klart å få de sprø. Jeg vet ikke om det er min eller oppskriftenenes feil. Antakelig min. Men selv om jeg har mislykkes flere ganger ville jeg prøve å utvikle min egen knekkebrødoppskrift for å se om jeg kanskje klarte, selv om jeg hadde mine tvil, å få de sprø da. Som sagt, så gjort. Resultatet ble de sprøeste og beste knekkebrødene jeg har smakt (om jeg skal få lov til å skryte litt av meg selv)
To tips før du eventuellt setter i gang; spray bakepapiret lett med formfett og følg stekeinstruksjonene under.
![](http://3.bp.blogspot.com/-e0xz50vpIQA/Umk2WXD--8I/AAAAAAAAIS4/Cp01c40UYLM/s640/211013_9.jpg)
Knekkebrød
(ca 30 stk)
- 50 g kruskakli
- 125 g havregryn(jeg brukte store)
- 100 g linfrø
- 100 g sesamfrø
- 100 g solsikkekjerne
- 100 g gresskarkjerner
- 1 ts salt
- 6 dl vann
Bland alt det tørre
![](http://1.bp.blogspot.com/-FlezQP26y8I/Umk2LpE89yI/AAAAAAAAIRM/O8ta03rHWsM/s640/211013_1.jpg)
Rør inn vannet og la stå å svelle i 10 min.
![](http://1.bp.blogspot.com/-38cKvcFQ2rQ/Umk2QHMmd1I/AAAAAAAAISA/B76vTjTJXSE/s640/211013_2.jpg)
Fordel utover to stekebrett med bakepapir som er sprayet lett med matfett. Prøv å få massen så jevn som mulig slik at knekkebrødene blir likt stekt
![](http://1.bp.blogspot.com/-qMhW7Bhjyt8/Umk2Q5t00fI/AAAAAAAAISI/de2DxI8JGQ4/s640/211013_3.jpg)
Stekes på 160 grader varmluft (til sammen en time)
- Etter 15 min - ta ut og skjær passende knekkebrød med et pizzahjul
- Etter 30 min - ta ut og bytt plass på brettene i ovnen
- Etter 45 min - fordel knekkebrødene på rist og stek ferdig til de er sprø
- Etter 60 min - la knekkebrødene avkjøles på rist til de er helt kalde
![](http://4.bp.blogspot.com/-hO8eNjOEy4g/Umk2RqpRUhI/AAAAAAAAISQ/4vkhcU-jEME/s640/211013_4.jpg)
Knekkebrødene oppbevares i en luftett boks
![](http://3.bp.blogspot.com/-xnsUnlJf9fw/Umk2TT3A_rI/AAAAAAAAISg/DhhvIUZLkDU/s640/211013_5.jpg)
Gode til frokost, lunch og kvelds. Dessuten er det et supert mellommåltid som kan nytes med verdens beste samvittighet til alle døgnets tider.
![](http://3.bp.blogspot.com/-e0xz50vpIQA/Umk2WXD--8I/AAAAAAAAIS4/Cp01c40UYLM/s640/211013_9.jpg)
Passer best til det meste av pålegg, min favoritt er gulost og grønt.
![](http://4.bp.blogspot.com/-77Ykwz-MR7M/Umk2LzLI0QI/AAAAAAAAIRQ/DWe_PL1i2fk/s640/211013_10.jpg)
Knekkebrød er jo også en koselig ting å gi bort. Pakk inn i en fin boks med sløyfe på og du har en kjempefin vertinnegave.
![](http://2.bp.blogspot.com/-jEMLyNodx-Q/Umk2PfZbxhI/AAAAAAAAIR4/Gk5c6ZbAlfI/s640/211013_15.jpg)
I en luftett beholder har knekkebrød nesten ubegrenset holdbarhet
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar