lørdag 26. oktober 2013

Eplekringle m/mandler og karamell

Jeg vet at mange ikke liker å bruke like lang tid på kjøkkenet som jeg gjør, men likevel finner glede i å bake. For mange skal det være enkelt, men smake godt, mens for noen er det viktig at alt er hjemmelaget og fra grunnen av. Dette er en oppskrift hvor man kan velge selv hvor mye tid og krefter man vil legge i. Hevetiden på deigen kan jeg ikke gjøre så mye med, men det finnes både ferdiglavet vaniljekrem og Hapå (som erstatning for karamellsausen) i butikken.

Kringlen blir god uansett. Veldig god :-) 

Eplekringle m/karamell og mandler
(2 store kringler)


Lag en bolledeig, gjerne etter denne oppskriften. La heve så lenge du har tid til, opp til 2 timer.
Grovhakk mandlene og rist dem ett par minutter i en varm panna. Skjær eplene opp i mindre biter og ha i pannen sammen med karamellen. Oppskrift på karamellsausen finner du her.
 La surre noen minutter på middels varme og sørg for at alt blir dekket med karamellsausen
Form to ca like store kringler av bolledeigen og fordel vaniljekremen på midten av hver kringle. Oppskrift på hjemmelaget vaniljekrem finner du her.
 Fordel eplefyllet over vaniljekremen og la etterheve i minst 30 minutter.
Pensle kringlene med egg før du steker dem på 200 grader i ca 30-40 minutter, til de er gyldne og gjennomstekt.
Skjær i passende tykke skiver og server mens de fortsatt er varme. Gjerne sammen med litt vaniljeis eller vaniljesaus.

 
Kringlen gikk unna som bare det her i huset, men det ble en halv kringle igjen som jeg frøys ned og tok med på skolen dagen etterpå. Etter noen minutter i micro både luktet og smakte den som nybakt igjen og jeg håper og tror jeg brakte litt glede på en ellers litt grå hverdag.
Kringlen kan fint fryses. Tines og varmes opp noen minutter på 175 grader varmluft eller gjør det enkelt i micro.1 kommentar:

  1. Nam!! Kan du legge ut en oppskrift på noe ganske sunt og godt/søtt, som man kan kose seg med midt i uken med sånn passe god samvittighet?:)

    SvarSlett