søndag 24. november 2013

1-årsdags Kake

Jeg har fått mange gode forslag og ønsker på julebakst. Jeg kan ikke love at jeg får laget alt, men kan garantere at i alle fall noen av dere får ønskene deres oppfylt :-) 

Før bloggen fylles med lussekatter og julebakst til den store gullmedalje tenkte jeg å vise dere noen av kakene jeg har laget i det siste. Jeg begynner i dag med denne marsipankaken som ble laget til lille Tiffanys ett-årsdag. 
 Mange av kakene jeg selger er bassert på oppskrifter jeg allerede har lagt ut og jeg tar derfor ikke underveisbilder. Dette gjelder også denne kaken, men dersom noen kunne tenke seg å lage den samme legger jeg ut lenker til oppskriftene jeg har brukt.

Kaken består av sukkerbrød som er delt i tre. Det første laget er dynket med litt melk og dekket med et lag vaniljekrem blandet med krem og bananer i skiver. Lag nummer to er også dynket med melk, men fylt med krem blandet med hjemmelaget bringebærsyltetøy. Det siste laget ble også lett dynket før hele kaken dekkes med krem og deretter et lag hvit marsipan.
 Blomsterborden, blomstene og bokstavene er av rosa marsipan fra Odense. Den er kjøpt i Sverige, men det går fint ann å farge vanlig marsipn med rosa pastafarge (Fra Wilton eller Americolor). Stammene er er av fondant kjøpt på Panduro. Formen jeg har brukt er fra Wilton, men det finnes identiske i andre merker. Blant annet finner du den kjempebillig på Ebay her

Hva synes dere om slike innlegg? :-)

4 kommentarer:

 1. Likte den nye vrien, var oversiktlig og det gjør det lett for oss å lage kaken selv. Men har du noen gode råd om hvordan dele sokkerbrødet i tre? For jeg syntes det var vanskelig, og klarte bare å dele den opp i to😜

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg pleier å lage sukkerbrødet noen dager i forveien, da "setter" sukkerbrødet seg litt bedre. Den blir ikke tørr så lenge man dynker den passelig. Eventuellt kan du halvfryse sukkerbrødet så det blir lettere å dele :)

   Slett
 2. Oversiktlig og fint innlegg :) det kan du bare fortsette med :)
  Jeg lurte på om du hadde noen tips for hvordan å hindre at fondant tørker ut når man oppevarer det? Jeg pakker det inn i plast og legger det i ziplock poser, men noen ganger tørker det ut og bare smuler seg. Tips til hva jeg gjør feil?

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har samme problem, men pleier faktisk bare å varme fondanten litt i micro og dersom den er ekstra tørr tar jeg litt vann på hendene og knar inn i deigen i tillegg. Da skal den bli mulig å jobbe med igjen :)

   Slett