fredag 13. desember 2013

Fikenmarmelade

I jula har de fleste litt ekstra tid til ekstra gode frokoster. Det skal ikke spares på noe, alt skal frem. Det merker jeg godt når jeg sitter i kassa på Rema. Enda bedre blir det jo om noe av det som settes frem er hjemmelaget. 

Fikenmarmelade passer kjempegodt til ost eller på et nystekt rundstykke. Det kan også fint brukes som fyll i cupcakes, kaker eller søt gjærbakst.

Fikenmarmelade 
(2 store glass)

 • 400 g tørkede fiken
 • 250 ml vann
 • 100 ml sitronsaft
 • 100 g sukker (smak til)
 • 2 kanelstenger/1 ts kanel
 • 3-4 stjerneanis/ 0,5 ts malt anis
  (kan sløyfes)

Legg fikener i bløtt kvelden før du skal lage marmeladen. Ta vare på 250 ml av bløtleggingsvannet til å koke opp marmeladen i.

Skjær av de litt harde stilkene på fikene, kutt dem i mindre biter og ha dem i en kjele med vann og sitronsaft. 
 Kok opp og lag småkoke på middels varme i ca 20 minutter. Kjør blandingen jevn med en stavmikser eller miksmaster, ha tilbake i kjelen og rør inn sukker og krydder. Kok inn i nye 20 minutter.
 Fisk ut krydderne før du har marmeladen i rene glass
 Pynter du de med en fin sløyfe og en merkelapp er det en super julegave. Båndet er fra Partydesign og du finner det her. Hjertet er fra Upstairs.
Oppbevares i lufttette glass i kjøleskap. Holdbart i flere uker.

2 kommentarer:

 1. Nå har jeg leget denne marmelden for første gang. Smakte kjempe godt!
  Takk for en enkel og veldig god oppskrift :)

  Ønsker deg en riktig god jul.

  SvarSlett
 2. Vørterbrød og fikenmarmelade etter dine oppskrifter er denne julens nykommere på vårt frokostbord, men kommer ganske sikkert til å bli en tradisjon hos oss! :-) Ser for meg som julegave til venner neste år:-) Vørterbrød med graddost eller blåmuggost, med fikenmarmelade... NAM! :-) Takk for fine oppskrifter! Kommer til å prøve flere:-)

  SvarSlett