tirsdag 11. mars 2014

Brownies med nøtter og tørket frukt

Vinterferien er over for denne gang, men tursesongen har så vidt startet. I dag tenkte jeg å dele en oppskrift på brownies som er fin å ha med seg nettopp på tur. Ofte synes jeg all mat smaker bedre ute i naturen. Denne browniesen var farlig god selv om jeg befant meg innendørs, og jeg kan nesten ikke forestille meg hvor deilig det hadde vært å nyte en bit på toppen av fjell når man har gått seg helt tom.

Kaken tar bare noen minutter å røre sammen og er kjempelett å lage. Du trenger ikke en gang kjøkkenmaskin, for i denne oppskriften er det nemlig et poeng å røre så lite som mulig

Brownies med salte nøtter og tørket frukt
(Liten langpanne 20x30 cm)

  • 6 egg
  • 600 g sukker
  • 400 g mel
  • 40 g kakao
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 300 g smeltet smør
  • 250 g frukt- og nøtteblanding*

    *jeg brukte fire poser med pollys nøtteblanding "småsulten nøtter og bær", men du kan bruke akkurat den typen du har lyst til

Visp eggene lett sammen før du rører inn sukkeret
Bland sammen det tørre og sikt det i røra. Ha i det smeltede smøret og bland det hele sammen til en klumpfri røre.

Vend i frukt- og nøtteblandingen eller annen ønsket smakstilsetning
 Fordel røren i en bakepapirkledd, liten langpanne (20x30 cm) og stek i 35-40 minutter på 180 grader. Brownies er best når den er saftig og seig, nesten litt understekt. Ikke vær redd for at kaken virker litt løs i det du tar den ut av ovnen. Så fort den er avkjølt vil den "sette seg" og du kan skjære fine stykke.
 Men det er selvfølgelig ikke noe i veien med å skjære seg et stykke mens den fortsatt er varm... Med vaniljeis til, kanskje...
 Server på en høy fjelltopp, foran peisen vel tilbake i hytta eller hvor enn det måtte passe med litt brownies.
 
Kaken er god både varm og kald. Holdbar noen dager i kjøleskap og kan fint fryses.




8 kommentarer:

  1. mmmm! Denne skal prøves i kveld, tror jeg :D

    SvarSlett
  2. Hvor mange grader og hvor lenge skal den stekes ?

    SvarSlett
  3. Står litt lengre oppe.
    35-40 Min på 180 grader

    SvarSlett
  4. Svar
    1. Jepp, ikke helsekost akkurat :-)

      Slett
    2. Kan sukkermengden halvveres? Kanskje halvparten søtningsmiddel?

      Slett
  5. Legg kaken en plass under midten. Lagde nettopp meget god

    SvarSlett
  6. det ble høyt og luftig, mer som en sjokoladekake, hmmmm. Håper at den smaker bra

    SvarSlett