fredag 18. april 2014

Daimcupcakes

Daim er godt. Cupcakes er godt. Daimcupcakes er kjempegodt! 
Da jeg serverte disse til ei venninne fikk jeg denne kommentaren "Hadde jeg fått valget mellom og spise denne og dø eller og la være å spise den og leve, så hadde jeg likevel spist"

Samme venninne reiser jeg med til Spania med i morgen. Vi blir borte i en uke og ser frem til mange fine soldager og gode opplevelser. Jeg gleder meg ufattelig mye og kan nesten ikke tro at om litt over 24 timer sitter vi på flyet. Det skal bli fantastisk deilig! 

Jeg har noen innlegg klare som vil bli publisert i løpet av uken dersom jeg får mulighet til det.Nå over til dagens oppskrift.

Sjokoladecupcakes bakt med brunt sukker gir en ørliten karamellsmak som forsterkes av den flytende karamellkjernen i midten. Toppet med luftig melkesjokoladefrosting er dette en smaksopplevelse.

Daimcupcakes
(ca. 20 stk)

  • 120 g smør
  • 250 ml vann
  • 20 g kakao
  • 300 g mel
  • 350 g brunt sukker
  • 10 g natron
  • 120 ml kulturmelk
  • 2 egg

  • Karamellsaus, oppskrift her
  • Daim til pynt

Smelt smøret i en kjele med vann og kakao. I en annen bolle blandet du mel, brunt sukker og natron.
Hell kakaoblandingen over melblandingen og bland det godt sammen
Rør til slutt inn kulturmelk og egg (jeg lagde en litt større oppskrift med 3 egg)...
... Til en jevn og silkemyk røre
Fordel røren i former. De jeg bruker er fra partydesign og passer god til designet til Daim synes jeg. Du finner de stripete formene her og de prikkete her, begge på tilbud akkurat nå :-) 
Stek på 150 grader i ca 20 minutter, avkjøl
Lag en fordypning i hver kake og fyll med karamellsaus

Melksjokoladefrosting

  • 200 g smør
  • 300 g melis
  • 2 egg, romtempererte
  • 200 g melkesjokolade
Smelt sjokolade over vannbad eller på svak varme i mikro. Miks smør og melis lyst og luftig
Tilsett ett egg av gangen og miks kraftig mellom hvert av dem
Tilsett den smeltede sjokoladen i en tynn stråle mens du mikser.
Miks til du har en luftig sjokoladekrem 
Sprøyt kremen over cupcakesene med en stjerneformet tip
Pynt med biter av Daim på toppen. Det har kommet en ny type (på bildet) som egner seg veldig godt til dette. Ellers kan du hakke vanlig Daim i buter eller bruke Daimstrøssel som du finner i velassorterte dagligvareforetninger.
Og nyyt! 
Cupcakesene kan oppbevares et par dager i kjøleskap og kan fryses uten fyll og topping.

2 kommentarer:

  1. fant en god pizza opskrift hin dagen men jeg klarte å rote det vekk
    besøk meg her tilbudsvarer.blogspot.no

    SvarSlett
    Svar
    1. Når du skriver "Brunt sukker" er det så Rørsukker eller Brun farin?

      Slett