onsdag 16. april 2014

Kvikk Lunsj Kake - Påskekake

I dag er "siste sjanse" til å handle inn påskegodter før butikkene holder stengt i et par dager. Jeg regner likevel med de fleste har hamstret inn Kvikk Lunsj, appelsiner og marsipan til påske allerede. Disse tre spiller faktisk hovedrollen i dagens oppskrift; Kvikk Lunsj Kake med appelsin og marsipan. En skikkelig påskekake med andre ord. 
Kaken består av sjokoladekakebunn smaksatt med appelsin. Den er fylt med appelsinkrem, forseglet med marsipan og dekket av Kvikk Lunsj. Den er ikke så veldig vanskelig å lage heller, men tar litt tid. Det viktigste er og la alt avkjøle tilstrekkelig slik at kaken ikke synker sammen. Til gjengjeld får du en f-a-n-t-a-s-t-i-s-k god kake!

Kvikk Lunsj Kake
med appelsin og marsipan

  • 2 appelsiner, saften (ca. 250 ml)
  • 120 g smør
  • 20 g kakao
  • 400 g sukker
  • 300 g mel
  • 10 g natron
  • 2 egg
  • 120 ml kulturmelk

  • Orange curd (oppskrift lengre nede)
  • Marsipan (oppskrift her)*
  • Sjokoladefrosting (oppskrift her, her eller her)
  • 9 plater Kvikk Lunsj
  • Appelsin til pynt
*Lag egen marsipan eller kjøp ferdig

Press saften av to appelsiner og ha det i en liten kjele sammen med smør og kakao. Varm opp til smøret har smeltet. I en annen bolle blander du sammen mel, sukker og natron.
  Hell det våte over det tørre og bland det hele godt sammen
Ha til slutt i egg og kulturmelk og visp til en jevn røre
Hell røren i smurt eller bakepapirkledd form på 20 cm og stek på 160 grader i ca. 45 minutter

Appelsinkrem/Orange Curd

  • 6 eggplommer
  • 1,5 appelsin, saft og skall
  • 0,5 sitron, saft
  • 70 g smør
  • 100 g sukker

Ha alle ingrediensene i en bolle og varm opp over vannbad under omrøring til blandingen tykner
Avkjøl og hell gjennom en sikt for å forhindre klumper
La både appelsinkremen og sjokoladekaken bli helt kalde før du monterer kaken.
 Del kakebunnen i to. Trill tre tykke pølser av marsipan og legg to oppå hverandre rundt kanten på den ene bunnen. Forsegl det hele med den tredje pølsen, denne kjevler du flat og fester på langs. Fyll fordypningen i kaken med appelsinkremen
 Plasser bunn nummer to på toppen.
  Dekk kaken jevnt med sjokoladefrosting
Fest Kvikk Lunsj plater rundt hele kaken ved hjelp av litt ekstra frosting
 Sprøyt resten av frostingen på toppen av kaken med en stjerneformet tip
Pynt med appelsinskiver delt i to og plassert i en sirkel på toppen
Du kan også pynte kaken på andre måter, vær kreativ :-)
  Kaken kan være vanskelig å dele. Bruk en varm, skarp kniv, eller fjern forsiktig Kvikk Lunsjen i den du skjærer i kaken. 
Kaken er supergod og supersaftig
Holder seg godt i mange dager oppbevart i kjøleskap. 

6 kommentarer:

  1. Kaken ser fantastisk god ut!
    God påske Mari :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk Elin! God påske til deg og <3

      Slett
  2. Wow! For en kake! Koselig å lese en blogg fra deg igjen! :) Håper alt er bra med deg!! Hilsen stort fan!

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for det! :-) Koselig at du fortsetter å følge med, selv om oppdateringene her inne er varierende.

      God påske til deg!

      Slett
  3. Hei,
    I´m from Germany.
    Your cake looks unbelievable good.
    I want to bake him and I looooooooooooooooove Kvikk Lunsj
    Maru

    SvarSlett
  4. Bra bilder, men kunne vært et ekstra bilde på den marsipanleggingen. Dog så er beskrivelsen god. Kommer til å prøve denne!

    SvarSlett