tirsdag 17. juli 2012

Franske bringebær makroner

Makroner er svært søte, spesielt i smak, men også i utseende. Det kreves litt tid i forberedelser, og det kan gå virkelig galt underveis, men så lenge man følger oppskirften skal det kunne gå veldig bra. Disse søte rosa makronene er med bringebærsmak, en smak av sommer!


Franske bringebærmakroner
(20 stk)

  • 3 eggehviter
  • 5 ss sukker
  • Konditorfarge
  • Bringebæraroma*
  • 200 g melis
  • 100 g skoldede malte mandler*
*Bringebæraroma kan man få tak i på apotek, helsekost eller smak & sans
*Les om skolding av mandler her

Pisk eggehvitene på lav hastighet i en helt ren bolle sammen med litt salt og sitronsaft til det skummer

Øk hastigheten og tilsett sukker litt og litt

Pisk på høy hastighet til du får en marengs som står av seg selv, ikke overmiks

Tilsett ønsket konditorfarge, jeg bruker rosa fra Wilton og tilsetter ved hjelp av en tannpirker
Tilsett også bringebær aroma før du mikser det lett sammen så fargen blir jevnt fordelt
Sikt i melis og mandler og vend det forsiktig inn med en slikkepott

Ha over en en sprøytepose med rund tip

Sprøyt ut små 5-kroninger på en makronmatte eller bakepapir. La hvile i minst 30 min før de stekes


Stek på 150 grader i ca ti minutter og la hvile litt på brettet før du forsiktig legger dem over på en rist

Fyll
(forslag)



Sprøyt på ønsket mengde frosting med samme runde tip som du har brukt tidligere eller smør på for hånd
Sett på en annen halv makron og det er ferdige til å nytes
Kan oppbevares et par dager i kjøleskap og kan fryses før de er fylt

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar