søndag 15. juli 2012

Appelsin ostekake

En oppskrift for påsken med tanke på appelsinen, men for resten av året med den deilige friske smaken. Fargerik og spennede med en litt mildere ostesmak enn mange andre ostekaker. Du trenger ingen ovn, men litt tålmodighet og noen som kan vaske opp etter deg.

Bunn

  • 225 g havrekjeks
  • 100 g mykt smør
Kjør kjeksene til smuler i en foodprosessor og tilsett det myke smøretKjør alt godt sammen

Ha en kakering rett på fatet, eller bruk et fat med tilhørende ring og press kjeksmassen jevnt utover

 

Ostekakefyll

  • 1 pk sitrongelé
  • 2,5 dl vann
  • 2 pk kremost mandarin og ananas
  • 100 g melis
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 beger lettrømme
  • 3 dl kremfløte

Kok opp 2,5 dl vann og tilsett pakken med sitrongele. Rør til sukkeret er løst opp og ta av platen, avkjøl noe (gjerne i et kaldt vannbad)
Ha rømme, melis, vniljesukker og ost  i en mikserbolle
Miks til en jevn masse uten klumper
Pisk fløten til krem i en annen bolle
Bland ostefyll med kremfløte på lav hastighet eller vend inn med slikkepott
Tilsett den avkjølte geléen i en tynn stråle mens maskinen går
Hell ostemassen over bunnen og la stå i kjøleskap frem til den stivner, 1-2 timer (kjenn gjerne etter)

 

Gelelokk

  • En pakke appelsingelé
  • Fruktcocktail eller annen frukt
    (ikke ananas eller kiwi)
Koker opp 2,5 dl vann, tilsett gelépulveret og rører til sukkeret er oppløst. Kjøl helt ned

Fordel frukten over kaka, dersom du bruker ananas eller kiwi vil ikke geléen stivne

Hell geléen forsiktig over, la stivne helt før du skjærer kaken ut av formen med en varm kniv

En god og frisk ostekake med smak av appelsin
Kaken holder seg et par dager i kjøleskap eller så lenge holdbarheten på fløten du brukte

2 kommentarer:

  1. hvor stor hvor er kakeringen? og hvor mye rømme hvar det?

    SvarSlett
    Svar
    1. Kakeringen er 24 cm og et beger rømme, altså 300 gram :-)

      Slett