onsdag 18. juli 2012

Brownies

Browniesen er den mest populære oppskriften på bloggen, noe jeg skjønner veldig godt. Den er enkel og lage og krever ikke så mye tid som mange av de andre oppskriftene. Her en liten reprise på oppskriften, med nye bilder. Også denne gangen falt kaken godt i smak her hjemme og forsvant ganske så fort!

Brownies
(16 stykker)

  • 3 egg
  • 4 dl sukker
  • 3 dl mel
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 ts bakepulver
  • 4-5 ss kakao
  • 150 g smeltet smør
Visp eggene lett sammen før du rører sukker godt inn

Bland mel, kakao, vaniljesukker og bakepulver godt sammen

Sikt det i røra og tilsett smeltet smør

Rør alt sammen, men ikke bland for lenge

Ha over i en smurt form eller liten langpanne og stek på 180 grader i 20-25 min. Den skal være litt myk i midten

Skjær i fine stykker med en varm kniv og server, gjerne med litt vaniljeis ved siden av!

Du kan også sikte over litt melis, så ser de enda bedre ut
Brownies er best varm, men holder seg fint et par dager dersom du ikke oversteker den. Smaker også godt kald rett fra kjøleskapet.

12 kommentarer:

  1. Er det meningen at den skal være flytende i mitden ?? :S Jeg har brukt ei rund kakeform og den har stått i ovnen en halv time nå.. Men den er fortsatt bløt i midten.. ;S

    SvarSlett
    Svar
    1. Mulig svaret er litt sent nå, men den kan godt være litt våt i midten. Det vil sette seg etterhvert som den får kjølt seg ned litt. Men den kan også stekes lengre enn det som står i oppskriften, ovner er veldig forskjellige! Håper resultatet ble bra! :-)

      Slett
  2. hva kan vi pynte brownisen med slik at den blir enda finere kan vi legge litt godteri på den ?

    SvarSlett
    Svar
    1. Det kan dere gjerne gjøre! Eller dere kan bruke en av frosting-oppskriftene på bloggen og pynte med det :-)

      Slett
  3. Skal man lage eggedosis først eller bare røre sukkeret inn?

    SvarSlett
  4. Du trenger ikke lage eggedosis, bare rør det lett sammen :)

    SvarSlett
  5. Har du forsøkt å fryse den? Funker det tror du? *har lyst å lage denne, men kan ikek ha en hel kake stående her* :)

    SvarSlett
  6. Det er jeg helt sikker på går fint! :) Har ikke prøvd det selv, men så lenge du har den i en luftett boks eller pose ser jeg ingen grunn til at det ikke skulle gå ann :)

    SvarSlett
  7. Har forsøkt denne oppskriften , og sier som en annen her, den er alt for rennende i midten. Stekte den i 35 min , allikevel er det bare deig . :( veldig skuffet!

    SvarSlett
  8. Veldig rart at folk ikke klarer lage denne, jeg stekte den i ti min ekstra i en liten langpanne og den ble helt perfekt ! :) Lagde til og med dobbel røre, for lagde i to omganger.

    SvarSlett
  9. Hei! Jeg har å prøvd å lage nå! men tok ikke langpanne, tok det oppi muffinsformer, og det så både bru ut og smakte bra! :)

    SvarSlett
  10. Har laget den nå, ble kjempefornøyd og trengte ikke å steke lenger enn 25 min!

    SvarSlett