Denne frostingen er et alternativ til den klassiske vanilje-frostingen jeg ellers bruker. Kremen er søt, med en mild sjokoladesmak, passer god til de alle fleste kaker og cupcakes. Kremen blir stiv ved kjøleskapstemperatur og passer ypperlig til å dekke kaker med og kjøle ned før den egentlige glasuren skal på, altså "Dirty-icing". Lett å dekorere med, svært holdbar og veldig god.
Hvit sjokoladefrosting
(12-15 cupcakes eller 1/2 kake)
- 2, 5 dl melis
- 110 g smør
- 0,2 dl varm melk
- 100 g hvit sjokolade
Ha smør og melis i en mikserbolle og miks først på lav hastighet til alt er godt blandet og deretter på høy hastighet for å få kremen luftig
Etter en stund tilsettes varm melk litt etter litt til du får en lys og luftig frosting, husk å skrape ned rester langs kantene med en slikkepott
Smelt hvit sjokolade over svært lav effekt i micro i noen minutter eller over vannbad
Tilsett sjokoladen i en tynn stråle mens maskinen går
Fortsett og mikse på høy hastighet til alt er godt blandet og frostingen er luftig og lett. Desto lengre, desto bedre
Frostingen kan brukes på cupcakes, mellom, på toppen eller rundt kaken eller som en dekor på en fin dessert.
Hvit sjokoladefrosting kan oppbevares i kjøleskap i en uke og kan også fryses. Ved bruk i begge tilfeller bringes kremen tilbake til romtemperatur og røres luftig igjen
nam nam, høres godt ut
SvarSlettSkal prøve nå, høres kjempe godt ut!♥
SvarSletten uke?!
SvarSlett0,2 dl eller 2 dl varm melk?
SvarSlettMin vil ikke stivne? Hva kan jeg ha gjort galt?
SvarSlett