Dette er en oppskrift som gir rom for å eksperimentere selv. Bruk det fyllet du liker best eller følg ingrediense-listen under. Det er også mulig å steke som en stor omelett i stedet for i små former. Jeg serverte disse som en del av et større tapasbord, men kan fint fungere som en egen rett i seg selv.
Miniomeletter
(24 stk)
- 4 egg
- 2,5 dl matfløte
- 100 g raspet ost
- 1 neve frisk basilikum eller 1 ss tørket
- 1/4 purreløk
- 200 g bacon
Ha egg, fløte, ost og hakket basilikum i en bolle
Bland alt lett sammen
Stek bacon på middels varme til det er gyllent. Dersom du bruker skivet bacon bør det deles opp til mindre biter først,Tilsett purreløk kuttet i tynne skiver mot slutten
Smør formen/formene du bruker og fordel bconet og purren utover, ha over tomater som du har delt i to eller fire
Hell over eggemassen og stek i ca 15 min på 200 grader eller til omelettene er faste.
Bland alt lett sammen
Stek bacon på middels varme til det er gyllent. Dersom du bruker skivet bacon bør det deles opp til mindre biter først,Tilsett purreløk kuttet i tynne skiver mot slutten
Smør formen/formene du bruker og fordel bconet og purren utover, ha over tomater som du har delt i to eller fire
Hell over eggemassen og stek i ca 15 min på 200 grader eller til omelettene er faste.
Avkjøl litt i formene før du tar dem ut av.
Server varm eller kald, alene eller sammen med andre tapasretter og/eller godt brød.
Omelettene kan obevares i kjøleskap noen dager og kan også fryses
Heisann;D Dette så alvorlig godt ut;D Men hvor får man slike former til å steke omeletten i?
SvarSlettMange hilsner Unni
På det fleste butikker som selger bakeutstyr, Jernia, åhlens, kitchen, søstrene grene osv :)
SlettDu kan kjøpe dem i butikken:-). (du får dem ikke).
SlettEller så får du dem av pappa'n din:-). Da får du dem:-)
i butikken.
SvarSlettMan kan vel bruke muffinsformer å,det hær skal æ prøve :)
SvarSlett