Dette er en veldig tidkrevende, veldig dyr, men veldig, veldig god kake. Kombinasjonen av syrlig ostemasse og pasjonsfrukt er fantastisk, og akkurat den type kake jeg liker. Den skiller seg fra mange ostekaker ved å serveres på hasselnøtt bunn fremfor knuste kjeks, noe som gjør den enda bedre synes jeg. men det er ingenting i veien for å lage den bunnen du liker best.
Hasselnøttbunn
- 2 egehviter
- 75 g sukker
- 150 g malte hasselnøtter
For bedre smak rister du hasselnøttene på 175 grader i ovnen noen minutter. Gnia av skallet i et kjøkkenhåndkle
Mal nøttene, ha dem i en foodprosessor eller hakk dem svært fint for hånd
Pisk eggehviter på middelshastighet til det skummer i en helt ren bolle. Øk hastigheten og tilsett sukker litt og litt
Pisk til du får en silkemyk marengs som står av seg selv
Vend hasselnøttene forsiktig inn i marengsen
Kle bunnen av en 24 cm form med bakepapir, ha røra i og stek på 180 grader i 15-20 min
Mal nøttene, ha dem i en foodprosessor eller hakk dem svært fint for hånd
Pisk eggehviter på middelshastighet til det skummer i en helt ren bolle. Øk hastigheten og tilsett sukker litt og litt
Pisk til du får en silkemyk marengs som står av seg selv
Vend hasselnøttene forsiktig inn i marengsen
Kle bunnen av en 24 cm form med bakepapir, ha røra i og stek på 180 grader i 15-20 min
Ostemasse
- 500 g naturell kremost
- 5 plater gelantin
- 8-10 pasjonsfrukter saften
- 200 g melis
- 1 dl appelsinjuice
- 6 dl kremfløte
Legg gelantinplatene i vann. Del pasjonsfruktene i to og skrap ut
innholdet. Ha alt i en sil og få med mest mulig av både fruktkjøtt og
juice slik at det bare er steinene igjen.
Ha kremost, melis og pasjonsfruktjuicen i en foodprosessor og kjør til en glatt masse
Kok opp appelsinjuice, ta av platen og tilsett gelantinplatene etter du har klemt ut vannet av dem. Rør til alt er oppløst
Tilsett i en tynn stråle i ostemassen og kjør godt sammen
Pisk kremfløten halv stiv og vend inn i ostemassen. Jeg kler formen med bakepapir før jeg har ostemassen over hasselnøttbunnen. Pakk kaken godt inn å sett i fryseren i minst seks timer
4-5 timer før kaken skal serveres (eller lengre) taes kaken opp og dekkes med gelé mens den fortsatt er fryst
Ha kremost, melis og pasjonsfruktjuicen i en foodprosessor og kjør til en glatt masse
Kok opp appelsinjuice, ta av platen og tilsett gelantinplatene etter du har klemt ut vannet av dem. Rør til alt er oppløst
Tilsett i en tynn stråle i ostemassen og kjør godt sammen
Pisk kremfløten halv stiv og vend inn i ostemassen. Jeg kler formen med bakepapir før jeg har ostemassen over hasselnøttbunnen. Pakk kaken godt inn å sett i fryseren i minst seks timer
4-5 timer før kaken skal serveres (eller lengre) taes kaken opp og dekkes med gelé mens den fortsatt er fryst
Pasjonsfruktgelé
- 2 dl appelsinjuice
- 150 g sukker
- 2 ts maizenna
- 2 ss vann
- 2 pasjonsfrukter
- 4 gelantinplater
Legg gelantinplatene i vann. Kok opp appelsinjuice og sukker og rør til sukkeret er oppløst. Ha mel og vann i et lite glass med lokk, rist til alt er oppløst og tilsett i juicen og koker et par min
Tilsett pasjonsfrukt gjennom en sikt, få med så mye som mulig før du rører inn gelantin til alt er oppløst
Hell gelé-blandingen forsiktig over kaken, den vil stivne fort fordi kaken er kald. For å løsne den formen bruker du et varmt, fuktig håndkle rundt formen og skjær forsiktig løs
Pynt med et par pasjonsfrukter og noen kjærlighetsfrukter om du vil
Hell gelé-blandingen forsiktig over kaken, den vil stivne fort fordi kaken er kald. For å løsne den formen bruker du et varmt, fuktig håndkle rundt formen og skjær forsiktig løs
Pynt med et par pasjonsfrukter og noen kjærlighetsfrukter om du vil
Ostekaken kan oppbevares flere uker i frysen uten gele, og et par dager i kjøleskap med geléen på
hvor stor form bruker du?
SvarSlett20 cm :)
Slett