søndag 19. august 2012

Chocolate Chip Cookies

Chocolate Chip Cookies, den mest kjente og antakelig også best likte cookiesen som fins. Som matblogger føler jeg meg nesten pålagt å ha en oppskrift på bloggen min, og den kommer nå. En oppskrift som gir cookies som er sprø utenpå og seige inni og med sjokoladebiter som topper det hele. De er verken vanskelige eller særlig tidkrevende å lage heller.
 

 Chocolate Chip Cookies
(32 små eller 16 store cookies)

  • 110 g mykt smør
  • 175 g brunt sukker
  • 1 romtemperert egg
  • 200 g mel
  • 1 ts vanilesukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 150 g grovhakket sjokolade

Ha mykt smør og brunt sukker i en bolle og miks til det er lyst og tilsett det romtempererte egget
 Miks det godt inn til du får en luftig blanding, sørg for at du får med eventuelle rester langs kantene
 før du tilsetter mel, bakepulver, natron og vaniljesukker
Miks til alt så vidt er blandet og vend til slutt inn sjokoladebiter
Fordel deigen på bakepapirkledde stekebrett, med god plass mellom hver. Jeg bruker en cookie-skje for å få lik størrelse på hver cookie
 Stek på 170 grader i 10-12 minutter, la hvile på stekeplaten noen minutter før de avkjøles på rist
 Server nystekte med et glass kald melk ved siden av, eller ved en senere anledning når du får lyst på noe godt
 Sprø på kanten, seig inni, akkurat slik cookies skal være
 Cookiesene er best varme, men kan oppbevares i ca en uke i en lufttett beholder som ikke er av plast.

Oppskriften er hentet fra "The Hummingbird bakery Kakeboken"

8 kommentarer:

  1. Er det natron eller bakepulver? Du skriver begge deler. :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg har glemt å skrive natron i ingredienselisten og bakepulver i oppskriften. Det skal være en 1 ts av hver, skal ordne det nå :-)Takk for at du gjorde meg oppmerksom!

      Slett
  2. Kan man bruke vanlig sukker i stedet for brunt?

    SvarSlett
    Svar
    1. Du kan det, men smaken blir ikke helt den samme :)

      Slett
  3. disse skal jeg jammen prøve i helga ;) ei fin side du har ;) hilsen Elin

    SvarSlett
  4. Funker det å ha i konditorfarge i disse? :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Det gjør det helt sikkert, men jeg kan ikke garantere at det kommer til å se veldig appetittelig ut :)

      Slett
  5. Disse er kjempedeilige! Bruker alltid denne oppskriften når jeg skal lage cookies :) Fine bilder og enkel og godt forklart!

    SvarSlett