En av de litt sunnere oppskriftene på bloggen kommer nå. En av de lettere og kjappere kommer også nå. Så dere som ønsker å spise god og sunn, hjemmebakt mat uten at det krever spesielt mye av dere er dette en god oppskrift. I teorien blander du det tørre med det våte og steker på høy varme uten verken heving eller trilling. Benytt meltyper eller frø ettersom hva du har og liker best.
Grove scones med frø
(16 stk)
- 2 dl grovt mel
- 3 dl fint mel
- 3 dl frø (linfrø, sesamfrø, solsikkekjerner)
- 4 ts bakepulver
- 1 klype salt
- 3 dl yoghurt naturell
- 3 dl vann
Ha alt det tørre i en bolle og rør det lett sammen
Tilsett vann og yoghurt
Rør det så vidt sammen til du har en klissete, men jevn deig
Fordel like store emner på stekebrett kledd med bakepapir og stek på 225 grader i ca 15 min eller til de er pent gylne
Avkjøl noe før du serverer med godt pålegg eller
Som påegg kan jeg anbefale ost, hjemmelaget syltetøy eller kanskje roastbiff, men når jeg tenker meg om er jo dette egentlig mest mine egne favoritter så ny dem med det du liker best!
Scones smaker alltid best helt ferske, men kan oppbevares ut dagen og kan også fryses
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar