mandag 27. august 2012

Hveteboller

Dette er den ultimate bolle-oppskriften, uten overdrivelser. Ved å elte inn smøret til slutt blir deigen smidig og lett å jobbe med og ved å erstatte vanlig sukker med melis blir bollene myke og gode.

Boller
(24 stk)

  • 900 g mel
  • 150 g melis
  • 2 ts kardemomme
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1/2 ts salt
  • 1 pk gjær
  • 5 dl lunken melk
  • 1 egg
  • 150 g mykt smør
  • Rosiner om ønskelig 

Ha alle tørre ingredienser i en stor bolle med eltekrok, også rosiner dersom du bruker det
Bland det godt sammen
Tilsett melken og egg mens maskinen går
Når deigen har samlet seg tilsetter du smøret litt og litt. Viktig at det er helt mykt så det ikke blir klumper i deigen
Kjør til deigen slipper veggene
Sett deigen til heving i ca 1 time under et håndkle, plast eller lokk
Etter 1 time er deigen over dobbelt så stor
Trill boller og la dem etterheve i ca 1/2 time. (Bildet er tatt etter heving)
Pensle bollene med sammenvispet egg for en blank overflate, stek på 225 grader i 15-20 min til de er gyllenbrune
Server nystekte boller med et glass iskald melk en dag hvor regnet høljer ned eller ta dem med ut i sola. Server dem i selskap eller ta opp fra frysen dersom du får uventet besøk. Med andre ord vil det alltid være en anledning til å lage og spise boller.

Smaker best nystekt mens de fortsatt er varme, men holder seg ferske ut dagen. Kan fryses og tines da noen timer før du varmer dem opp et par minutter på 175 grader varmluft for å få den nystekte følelsen tilbake

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar