Når jeg lager vaniljecupcakes er det stort sett denne frostingen jeg bruker. Den er veldig lett å lage, gode å jobbe med og en frosting de aller fleste liker veldig godt. Frostingen er lett å farge med dine favorittfarger, selv elsker jeg lyse pasteller. Tilsett konditorfarge til slutt og miks til en jevn farge. Del gjerne opp frostingen og farg i flere ulike farger. Selv liker jeg å bruke pastafarger fra Wilton som gir deg fin farge med liten mengde.
Vanijlefrosting
(12 cupcakes)
- 80 g mykt smør
- 250 g melis
- 1 ts vaniljesukker
- 0,2 dl varm melk
(på bildene under har jeg tredoblet oppskriften)
Ha smør, melis og vaniljesukke i en mikserbolle
Miks godt til alt samler seg, gjerne med lokk så slipper du melis overalt
La maskinene fortsette å gå mens du tilsetter den varme melken litt og litt i en tynn stråle
Miks videre på høy hastighet til du har en lys og luftig frosting. Sørg for å få med eventuelle rester langs kanten ved å bruke en slikkepott
Frostingen kan oppbevares i kjøleskap noen dager og kan også fryses. Bringes tilbake til romtemperatur og røres i før bruk.
Oppskriften er fra "The Hummingbird Bakery kakeboken"
Det så godt ut!
SvarSlettHei! Det står 0,2 dl, hva vil det si? Det er ikke det samme som 2 dl på litermålet? (Jeg er helt ny på baking og veldig dårlig i matte, så beklager hvis det var litt dumt spørsmål).
SvarSlettDet er 2 ti-deler av 1 dl. Altså 20 ml
Slett0,2 dl melk hørtes da veldig lite ut! Sikker på at det er rett?
SvarSlettDet er ikke feil :) Det er bare for å gi frostingen en litt mer kremete konsistens, så det trengs ikke så mye :)
SlettOk! Takk for svar ;) Tenker å prøve meg på denne til helgen :D
Sletthei, hvor mange cupcakes holder denne til? :) sånn cirka
SvarSlettHei! Går det an å erstatte melken med vann?
SvarSlettHei! Går det an å erstatte melken med vann?
SvarSlettMå jeg ha kjøkkenmarsin?
SvarSletthei er 0,2 dl 20 ml ( er ganske dårlig i mål)
SvarSlett