Det finnes flere måter å lage marengs på og jeg vil her gå gjennom den enkleste varianten; Fransk marengs. Dersom du ønsker fremgangsmåten på Italiensk eller Sveitsisk marengs kan du lese om det her.
Tips og triks
- Bolle og redskaper må være helt rene og fullstendig fri for fett
- Romtempererte eggehvite vil bli luftigere, men er enklest å skille når det er kaldt
- Ferske egg er vanskeligere å få stive enn de som er litt eldre
- For mye sukker for tidlig vil delvis ødelegge marengsen
Vanligvis følger mengde og hvilke ingredienser du skal bruke med i oppskriften den tilhører, men her er en enkel oppskrift
Marengs
- 2 eggehviter
- 50 g sukker/melis
- 1 ts sitronsaft
- 1 klype salt
Ha eggehviter i en helt ren bolle og miks på lav hastighet til det skummer
Øk hastigheten noe, tilsett salt og sitronsaft og litt senere også sukker/melis litt og litt
Skru deretter opp hastigheten til maksimal styrke og miks til en stiv og blank marengs
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar