mandag 24. september 2012

Fine rundstykker

Disse rundstykkene går til alt og smaker kjempegodt sammen med det du liker best. Enten det er middag eller pålegg er det få ting som ikke lar seg kombinere med fine rundstykker. Jeg pleier ikke være så nøye på om jeg bruker margarin eller smør, men disse smaker definitivt best om du bruker ekte meierismør. Disse er enkle å få til, her er oppskriften:

Fine rundstykker
(ca 24 stk)

  • 600 g mel
  • 1 pk gjær
  • 1 ts salt
  • 1 egg
  • 3 dl lunken melk
  • 75 g mykt meierismør

 Ha mel, salt og gjær i en bakebolle med eltekrok og bland det lett sammen
 Tilsett egg og melk
 Kjør til deigen slipper bakebollen. Tilsett da mykt smør litt etter litt mens maskinen går
 Når alt smøret er eltet inn setter du deigen under ett klede eller plast for å heve i ca 1 time
... Eller til dobbel størrelse
Trill rundstykker og la etterhver i ca 15-30 min
 Pensle dem med vann eller egg før steking. Pynt gjerne med valmue frø før du har dem i ovnen på 225 grader i ca 20 min
 Avkjøl litt pr brettet før du har dem over på rist eller serverer
 Dette er smaksnøytrale rundstykker som passer til alt. Som tilbehør til middag eller med god pålegg.
 Smaker aller best nystekt...
Holder seg ferske i en dag og kan fryses. Tines og varmes på 175 grader varmluft et par minutter for å få tilbake den nystekte følelsen


1 kommentar: